Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Strážníka pokropil pepřákem. Agresorovi ze Šternberska hrozí šest let vězení

Nevítaná změna ubytovacího zařízení možná čeká pětapadesátníka ze Šternberska, kterého na konci září kontrolovali v olomouckém azylovém domě strážníci městské policie. Proti uniformovanému příslušníkovi opilý muž použil pepřový sprej, za násilí proti úřední osobě mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

Řešit oznámení p opilých a agresivních klientech azylového domu v Olomouci vyjeli 29. září po 21. hodině strážníci městské policie a po příjezdu na místo se informace potvrdila. Na jednom z pokojů byli čtyři nocležníci a dva z nich jevili známky opilosti. „Z toho důvodu byli vyzváni k provedení dechové zkoušky, během které jeden z mužů nadýchal přes 1,5 promile. Po výzvě strážníků tak noclehárnu bez dalších okolků opustil. Druhý, později obviněný muž, se strážníky zprvu odmítal spolupracovat, a navíc je měl po celou dobu častovat nevybíravými výrazy. Nakonec se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 2,3 promile. Od hlídky si tak i on vyslechl výzvu, aby objekt opustil,“ vylíčila průběh kontroly policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Počet převozů na záchytku v Olomouci loni překonal rekord. Statistikou pohnuli mnohonásobní opilci

Rekordní počet převozů osob na záchytku zaznamenali strážníci olomoucké městské policie v uplynulém roce. S opilci museli do specializovaného zařízení ve Vojenské nemocnici Olomouc vyrazit celkem ve 450 případech. Jeden muž putoval loni do...

Muž dál projevoval neslouhlas, ale začal se oblékat a chystat se k odchodu. „Během toho měl však z kapsy kalhot náhle vytáhnout pepřový sprej, který měl nastříkat do obličeje zasahujícího strážníka. Z toho důvodu byla hlídka nucena pokoj opustit,“ sdělila mluvčí Vaňharová.

Na místo se tak vrátili policisté s posilami a s využitím donucovacích prostředků agresora zpacifikovali. Strážník skončil v péči zdravotníků a podnapilý útočník putoval na záchytku.

Případ si převzali olomoučtí kriminalisté a muže obvinili ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. „Trestní stíhání dotyčného probíhá na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí dosud bezúhonnému muži v krajním případě až šestiletý pobyt za mřížemi,“ konstatovala policistka.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, násilí, agrese, napadení, útok, pepřový sprej, násilí proti úřední osobě, městská policie Olomouc, Policie ČR, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníka pokropil pepřákem. Agresorovi ze Šternberska hrozí šest let vězení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.