Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Muž v Olomouci vytratil klíče od auta, než přijel s náhradními byl vůz pryč

Značně stresující odpoledne prožil muž z Litovelska v Olomouci. Při cestě od auta do obchodu zřejmě vytratil klíč od vozu, a když se na místo po desítkách minut vrátil s náhradním autoklíčem, neměl už s ním co odemknout. Vozidlo bylo pryč, a tak okradený nešťastník zavolal policii.

Čtyřiapadesátiletý muž zaparkoval ve čtvrtek ráno svůj vůz Volkswagen v Olomouci nedaleko zaměstnaní a po práci si do něj zanesl nějaké věci, zamknul a odešel na nákup. „Pravděpodobně někde na cestě do obchodu ztratil klíče od auta, což zjistil až během placení nákupu. Po marných pokusech o jejich nalezení nakonec zamířil vlakem k domovu, aby si vyzvedl náhradní klíč. Poté sedl na svůj motocykl a zamířil zpět do Olomouce. Bohužel vozidlo na místě, kde jej ráno ponechal, nenašel, a proto se obrátil na policisty,“ popsala strastiplné odpoledne a večer okradeného pána policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Lupič ženu vláčel v Prostějově po ulici, na útěku ho dopadl voják z povolání. Recidivista skončil ve vazbě

Ve vazbě skončil dvaačtyřicetiletý recidivista, který na ulici v Prostějově přepadl ženu, vytrhl jí kabelku a vláčel ji po chodníku. Z místa utíkal, skryl se v nedalekém křoví, ale nakonec ho dopadl voják z povolání. Muž je podezřelý ze tří...

Po telefonátu na tísňovou linku 158 se tak před 21. hodinou začala situací zabývat policie. Po krátkém intenzivním pátrání se podařilo auto najít. „Policisté pohotovostního a eskortního oddělní jej i s klíčky v zapalování nalezli odstavené jen o několik set metrů dál od místa, kde jej muž ráno zaparkoval,“ sdělila dobrou zprávu mluvčí Vaňharová, druhá zpráva už ale byla ta špatná. Muž si vozidlo prohlédl a hlídce řekl, že někdo z auta ukradl autokameru, z batohu flashdisk a dvě minerálky.

„Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci, za který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, krádež, neoprávněné užívání cizí věci, auto, kamera, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Olomouci vytratil klíče od auta, než přijel s náhradními byl vůz pryč  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.