Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Vloupačka do Jednoty na Mohelnicku: policie pátrala po maskované pachatelce

, aktualizováno 24. října 2023, 9:14

Při vyšetřování květnového vloupání do prodejny Coop Jednota v Dubicku nedaleko Mohelnice se se žádostí o pomoc obrátili policisté na širokou veřejnost. Do obchodu vnikla v noci neznámá žena, která přijela do obce autem s dalšími osobami. Pod kamerami naplnila několik tašek cigaretami a dalším zbožím a z místa unikla. Pachatelku se podařilo vypátrat.

Pětašedesátiletého cizince, který seděl za volantem kamionu při úterní nehodě na železničním přejezdu v Olomouci na Divišově ulici, obvinila policie z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Muž vjel na přejezd několik vteřin poté, co se červeně...

Nedaleko prodejny Coop v Dubicku zaparkovalo v noci z 1. na 2. května 2023 červený kombík, pravděpodobně typu VW Passat a z něj kromě dalších osob vystoupila žena, která se poté vydala k obchodu. Částí dlažební kostky rozbila skleněnou výplň vstupních dveří a otvorem se dostala dovnitř. Kamerové záznamy zblízka zachycují maskovanou ženu, jak v marketu do tašek ukládá cigarety, další zboží a nahlíží i do prázdné pokladny. Během vykrádání obchodu také telefonuje.

Policie případ prověřuje pro trestné činy krádež a poškození cizí věci. Pachatelka odnesla zboží v hodnotě přes 11 tisíc korun, škodu dalších takřka 28 tisíc způsobila rozbitím vstupních dveří. Policie žádala o spolupráci při pátrání veřejnost, totožnost ženy se necelý týden po zveřejnění výzvy podařilo zjistit. „Děkujeme veřejnosti a médiím za pomoc při pátrání, které bylo úspěšné,“ sdělil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, obchod, vloupání, Coop, Dubicko, Mohelnice, Šumperk, Zábřeh, Policie, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupačka do Jednoty na Mohelnicku: policie pátrala po maskované pachatelce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.