Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Zraněný senior a škoda čtyři miliony. Dům na okraji Olomouce podle policie někdo zapálil

Jako trestný čin obecné ohrožení prověřují policisté rozsáhlý požár rodinného domu, ke kterému došlo v úterý v časných ranních hodinách v olomoucké městské části Černovír. Škodu vyčíslila majitelka nemovitosti na čtyř miliony korun. Vyšetřovatelé hasičů i policie pracovali již krátce po požáru s variantou úmyslného jednání. V domě se zranil při požáru sedmašedesátiletý muž, který zde bydlel.

V úterý kolem půl čtvrté ráno zasahovali hasiči i zbývající složky integrovaného záchranného systému u požáru staršího rodinného domu v Heydukově ulici. Jednotkám hasičského sboru se podařilo šířící se plameny zkrotit a zabránit zasažení sousedních budov, k domku přiléhá například také objekt autoservisu. Ze stavení vynosili i několik tlakových lahví s plynem, které v bezpečném prostoru ochlazovali.

Požár rodinného domu v řadové zástavbě zalarmoval v úterních časných ranních hodinách hasiče v Olomouci. Ti využili pro boj s plameny i výškovou techniku a dokázali zabránit zasažení sousedních stavení. Škoda podle prvotních odhadů překročí...

Při požáru se nadýchal zplodin hoření sedmašedesátiletý obyvatel domu a zdravotníci ho transportovali do olomoucké nemocnice. „Po ukončení hasebních a likvidačních pracích mohli policisté v součinnosti s vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje přistoupit k ohledání místa požáru. Na místo byl povolán také specialista z odboru kriminalistické techniky a expertiz a psovod se služebním psem vycvičeným k vyhledávání akcelerantů hoření,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Ten potvrdil, že policisté pracují na základě zjištěných poznatků s verzí úmyslného zapálení objektu. Kdo konkrétně měl dům podpálit, zatím není jasné. „Probíhající úkony trestního řízení v tuto chvíli neumožňují blíže specifikovat podezřelou osobu. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení,“ komentoval mluvčí Hejtman s tím, že majitelka nemovitosti předběžně odhadla škodu na čtyři miliony korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Krimi, požár, obecné ohrožení, policie, vyšetřování, požár Černovír, Olomouc, HZS Olomouckého kraje, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněný senior a škoda čtyři miliony. Dům na okraji Olomouce podle policie někdo zapálil  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.