Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Pomsta partnerovi se vymkla kontrole. Za zneužití tísňové linky může žena zaplatit až stovky tisíc

Policisté prověřovali hlášení na tísňovou linku o fyzickém incidentu v obci na Přerovsku, kdy volající žena zalarmovala policii i záchranáře s tím, že je po napadení celá od krve. Přitom šlo jen o vyřizování účtů se svým partnerem.

Policisté vyráželi k hlášení do obce na Přerovsku. Šestatřicetiletá žena je kontaktovala skrze tísňovou linku 158 s tím, že jí někdo napadl a je celá od krve. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že dům na uvedené adrese je aktuálně v rekonstrukci a na zvonění nikdo nereaguje. „Vzápětí se hlídka dozvěděla, že na tísňovou linku 155 přijali zdravotníci ze stejného telefonního čísla, od totožné ženy oznámení o úrazu hlavy, s uvedenou adresou v téže obci, ovšem v jiném domě,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Demolice policejního auta a varovná střelba. Muž z Olomoucka chtěl uniknout nástupu do vězení

Záměr běžné policejní kontroly vozidla se zvrhl na Olomoucku ve zběsilé pronásledování. Prchající šofér schválně naboural jedno z policejních aut a vyřadil ho z provozu. Dalším hlídkám už ale neunikl a brzy se ukázal důvod jeho nebezpečného...

Když policisté dorazili ke správnému domu, oznamovatelka uvedla, že zraněná není a k fyzickému napadení také nedošlo. Policii prý volala proto, že byla rozzlobená na svého partnera, který měl pod vlivem alkoholu pokazit oslavu. „Nakonec se sama podrobila dechové zkoušce, při které nadýchala přes 1,5 promile,“ doplnila mluvčí.

Bezohledný skutek kvalifikovali strážníci jako přestupek. Za zneužití tísňové linky hrozí ženě pokuta až do výše 200 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Policie ČR, policisté, tísňová linka, planný poplach, Přerovsko, záchranná služba, zneužití

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Jestli je to jak je to nebo jinak, jestli je muž alkoholik a recidivista... ? Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Pátek, 8. prosince 2023, 10:58Odpovědět

Pomsta partnerovi se vymkla kontrole. Za zneužití tísňové linky může zaplatit až stovky tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.