Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Neměl peníze, tak na Štědrý den v Olomouci přepadl hernu. Recidivista nyní skončil ve vazbě

Olomoučtí kriminalisté dopadli třiatřicetiletého muže, který maskovaný a se zbraní přepadl na Štědrý den v noci hernu v Nové Ulici v Olomouci a chtěl peníze. Odnesl si necelých třicet tisíc korun. Recidivista nyní skončil ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení.

Třiatřicetiletý lupič loni v noci na Štědrý den přišel maskovaný do herny v Olomouci a s namířenou zbraní po obsluze požadoval peníze. Zaměstnankyně herny z obavy o svůj život vytáhla z peněženky necelých 30 tisíc korun, které položila na pult. Lupič peníze sebral a utekl. Přepadená žena pak loupež oznámila policii.

"Policisté okamžitě rozjeli pátrání po neznámém pachateli. Na základě zajištěných stop, vyhodnocených kamerových záznamů a dalšího šetření se jim podařilo během pár dní ustanovit pachatele. Na konci února jej zadrželi. Třiatřicetiletý muž se kriminalistům k činu doznal a vydal jim plynovou pistoli, kterou použil při přepadení. Jako motiv uvedl finanční tíseň, mimo jiné čelí třem exekucím," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Muž byl v minulosti již dvakrát odsouzen, z toho jednou v roce 2014 za loupež. 

Policie nyní zahájila trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupež a podala podnět na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval. Obviněnému recidivistovi tak hrozí až deset let vězení.

Dva mladíci v Prostějově oloupili muže. Jeden byl z výchovného ústavu, druhý se zrovna vrátil z vězení

Nepolepšitelní jsou dva mladíci, kteří v noci v Prostějově oloupili muže a ukradli mu peníze a platební karty. Kriminalisté oba rychle vypátrali a vyšlo najevo, že jeden měl zrovna dovolenku z výchovného ústavu, druhý se tři dny před loupeží...

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky loupež, zbraň, herna, zatčení, vazba, lupič, recidivista, policie, peníze, Olomouc, Štědrý den, herna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neměl peníze, tak na Štědrý den v Olomouci přepadl hernu. Recidivista nyní skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.