Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Seniorka chtěla peníze pro vnoučata. Uvěřila ale podvodníkům

Seniorku ze Šumperska zaujal lákavý inzerát na sociálních sítích, který sliboval vysoký výnos z investic do energií. S úmyslem vydělat peníze pro svá vnoučata se rozhodla na telefonní číslo z inzerátu zavolat. Na druhé straně ale seděl podvodník, který ji obral o stovky tisíc korun.

Už během loňského listopadu narazila seniorka na sociálních sítích na inzerát s investicemi. Po vytočení telefonního čísla se spojila s operátorkou, která ji navedla, aby se zaregistrovala a odeslala částku 7 tisíc korun. „Po zaslání peněz seniorku kontaktoval neznámý muž. Pod legendou investování do kryptoměn ji přiměl převést necelých 176 tisíc korun na jí neznámý bankovní účet,“ vysvětlila policejní mluvčí Markéta Kallerová.

Sedmdesátník okradl seniorku v Šumperku. Přislíbil jí opravu koupelny

Seniorka hledala na internetovém portálu někoho, kdo provede opravné práce v její koupelně. Ačkoliv opravy už probíhaly, jejich konec byl jiný, než žena v Šumperku očekávala. Kvůli podvodu přišla o desetitisíce.

V posledních dnech se s podvedenou ženou spojil další neznámý muž, který se vydával tentokrát za vyšetřovatele internetové kriminality. Přesvědčil ji, že na jejím bitcoinovém účtu zajistil částku 53 tisíc eur. „Aby k nim měla přístup, musí si zřídit jakousi elektronickou peněženku za poplatek asi 2 600 korun,“ pokračovala Kallerová.

Pomocí vzdáleného přístupu k počítači ženy, který mu sama poskytla, poté neznámý pachatel odeslal další peníze z jejího bankovního účtu, a to necelých 227 tisíc. „Seniorka, která měla v úmyslu vydělat nějaké peníze pro svoje vnoučata tak přišla o částku více než 400 tisíc,“ vysvětlila mluvčí.

Policisté nyní případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli až pět let vězení, případně peněžitý trest.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky Policie České republiky, PČR, podvod, internetový podvod, investice, podvod s investicemi, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Pohádka o Hlópé rybářce ! akorát cenzura vymazala, že ju rybář pořádně vyliskal ! (bylo by to nedžendrovy) Zachtivá bába se potrestala sama. Finančně !

Pondělí, 4. března 2024, 11:32Odpovědět

Seniorka chtěla peníze pro vnoučata. Uvěřila ale podvodníkům  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.