Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějovské strážníky zaujala zvláštní SPZ. Řidička tvrdila, že je Fatima z oblasti Djeržava Československaja

Neobvyklá registrační značka na autě upoutala pozornost hlídky městské policie v Prostějově, při následné kontrole řidičky se strážníci od řidičky dozvěděli, že je občankou oblasti Djeržava Československaja. To se snažila prokázat také plastovou identifikační kartičkou. Čtyřiašedesátiletá žena je nyní podezřelá z několika přestupků.

Vandal řádil na stezce zdraví u Horní Libiny, posprejoval cvičební prvky. Napáchal škody za desítky tisíc

U Horní Libiny na Šumpersku neznámý vandal poničil a posprejoval lavice na cvičení, opěradlo lavičky nebo odpadkový koš na zdejší Fit stezce. Škoda přesáhne pětadvacet tisíc korun, policie případ vyšetřuje pro trestný čin krádež a poškození cizí...

Když ve středu odpoledne projížděli prostějovští strážníci městem, povšimli si ve zpětném zrcátku osobního auta s nestandardní registrační značkou, na které bylo napsáno FATIMA E R. Využili tak výstražného světla s nápisem STOP a vozidlo zastavili v ulici Kostelecká. Za volantem seděla čtyřiašedesátiletá žena. „Strážníkům tvrdila, že se jmenuje tak, jak má uvedeno na registrační značce. Dokonce předložila plastovou kartičku s tímto jménem. Na zákonnou výzvu k prokázání totožnosti, kterou užívá při úředním styku, žena nereagovala. Odmítla svoji pravou totožnost sdělit,“ řekla mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Čahínas - Djeržava Československaja
Podle webu Wikipedia je Slovanský národ Gána Sepata – Čahínas původem české náboženské hnutí, které vzniklo roku 2022, a mimo jiné popírá existenci České republiky. Podobný případ prokazování se dokladem neznámého původu s pozměněnou totožností řešili příslušníci Policie ČR loni na podzim také na Chrudimsku. Pětatřicetiletá žena řídila vůz s neoficiální registrační značkou.

Po přečtení VIN kódu na vozidle se hlídce podařilo zjistit provozovatelku vozidla. „Lustrací si strážníci ověřili, že dotyčná tajemná řidička je zároveň i provozovatelkou vozidla, a navíc má více jak rok neplatný občanský průkaz. Svým jednáním je čtyřiašedesátiletá žena důvodně podezřelá z několika přestupků. Vzhledem k tomu, že si nezažádala nebo si nevyzvedla, nový doklad totožnosti, porušila zákon o Občanských průkazech. Neuposlechnutím výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci se dopustila přestupku proti veřejnému pořádku,“ uvedla mluvčí. Tím výčet nekončil, problémem byl i doklad nadepsaný Lapitaka Čahínas – Djeržava Československaja, kterým se žena prokazovala, a tvrzení, která sdělila strážníkům o své totožnosti. „Porušila zákon o matrikách, jménu a příjmení, jelikož úmyslně používá v úředním styku nepravé jméno a příjmení. Z dalšího přestupku je podezřelá tím, že si na vozidlo umístila neplatnou registrační značku, která je jiná, než byla vozidlu přidělena. Takovýmto počínáním porušila provozovatelka i zákon o provozu na pozemních komunikacích,“ doplnila Greplová.

Strážníci případ zadokumentovali a předali k projednání příslušným správním orgánům. Podle mluvčí městské policie by žena už neměla pokračovat v jízdě s neplatnou registrační značkou. „V opačném případě se může dopustit trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ poznamenala zástupkyně prostějovských strážníků.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Prostějov

Štítky Krimi, přestupek, občanský průkaz, registrační značka, Prostějov, městská policie, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Novák

V tomto pětikoaličním protektorátě, kdy tito libtardi si podepíší bez referenda dobrovolné přijímání muslimských migrantů, což přirovnávám o nás - bez nás Mnichovu 38 a podepsání zvacího dopisu vstupu vojsk varšavské smlouvy v roce 1968. Je to stále boj o území, zdroje a samice.

Dnes, 12:40Odpovědět

Vladimír Bešta

Také se mi nelíbí registrační značka na mém autě, zvláště ten barevný doplněk. Ovšem žiji v této zemi a musím dodržovat zákony. Jedinou možností něco změnit jsou volby. Pravidelně, každé čtyři roky, se o to snažím, ovšem zatím bez úspěchu.

Neděle, 28. dubna 2024, 17:44Odpovědět

Petr Smrček

Jestli to nebude třeba v té víře, že 1 z milionů hlasů něco změní. Obzvláště, když ani ve chvíli, kdy vyhraje kdo chcete i když stejně ne vaším hlasem, následně stejně nemusí dělat co slíbil. Což se děje opakovaně. Mě popravdě udivuje a přemýšlím, kde se ta víra v lidech bere ;-)

Neděle, 28. dubna 2024, 18:19Odpovědět

Tomáš Mutl

Ta ženská díky té SPZ automaticky přijde o ŘP ????

Neděle, 14. dubna 2024, 13:59Odpovědět

Žaneta Koucká

Zhulená jak motokára to tady čtu a docela si to užívám. Lepší jak silvestrovský program s profesionálními baviči. :)))

Neděle, 14. dubna 2024, 09:18Odpovědět

Kateřina Vidrnová

Jo z něčeho fizlove a uredničci žít musí.

Sobota, 13. dubna 2024, 10:25Odpovědět

Jan Kašík

Chudák bláznivá stařenka - že by maminka ?

Neděle, 14. dubna 2024, 07:45Odpovědět

Mira Glőckner

Kolik jsi teho dneska vyzungla?

Sobota, 13. dubna 2024, 20:03Odpovědět

George Fiala

Všem těmto pomateným dementům, co si přelepují SPZ bych okamžitě vzal techničák a zamezil v dalším užívání vozidla.

Sobota, 13. dubna 2024, 09:46Odpovědět

Michaela Baranová

Jako nezlobte se na mě ale...... v dnešní době prostě lidem hrabe. LGBT, tyhle náboženské výlevy, aktivisté co píchají pneumatiky i elektromobilům a podobně. Lidé by se měli více starat o to aby jsme se více družili a byli jednotní ale ta doba je pryč a toho jisté insituce využívají, protože tam kde lidé nejsou soudružní, tam jsou lehce manipulovatelní. Pohlaví máme jen dvě odjakživa, zákony se mají dodržovat a pokud je někdo ufon tak patří na psychiatrické oddělení, jenže dnes by tam bylo asi narváno. Jak bylo psáno....každá doba a věk má svůj konec a ten náš se blíží protože prostě lidem hrabe a vede to jen ke konci.

Sobota, 13. dubna 2024, 07:29Odpovědět

Štěpán Klouček

Praguexit! K ničemu zbytek ČR nepotřebujeme. Proč nám stále ničíte životy svou přítomností v naší zemi a volebním právem?

Sobota, 13. dubna 2024, 01:12Odpovědět

Dan Kokora

Klaus s Mečiarem provedli puč a svévolné rozdělení, bez referenda, takže objektivně je to nelegální. Takže v kdoví jaké zemi de jure žijeme?

Pátek, 12. dubna 2024, 22:37Odpovědět

Petr Smrček

Tedy je vše, co je činěno bez referenda v zastupitelské demokracii nelegální? Nebo jak tomu rozumět?

Neděle, 28. dubna 2024, 18:21Odpovědět

Swewsa11

Rozumíte obsahu pojmu zastupitelská demokracie? Tu máme pro to, abychom nemuseli o každém prdu dělat referendum. Ocenil bych, kdyby lidé procitli a přestali nostalgicky fňukat po bratrství se Slováky. Slováci nám nejsou až tak blízcí, za WW2 se dobrovolně stali fašistickým státem a pokud vám to připadá jako dávná historie, podívejte se důkladně, co se tam děje teď. Balkán jak vyšitej. Rozdělení ČSR je to nejlepší, co se nám mohlo stát.

Sobota, 13. dubna 2024, 10:09Odpovědět

Milan Cepek

Legálně a demokraticky zvolení představitelé ČR a SR se na tom dohodli a parlamenty dohodu potvrdily. To jsou zákonní zástupci občanů. Kde vidíte problém? Bylo snad v Ústavě ČR a SR, že k tomu je nutné referendum? Ač jsem v době rozdělení z toho radost neměl, v současné době si myslím, že nic lepšího nemohlo Československo potkat. Slováci nemají pocit, že je Češi vykořisťují a Češí, že na Slovensko doplácejí
Zdroj:

Sobota, 13. dubna 2024, 03:45Odpovědět

Mira Glőckner

Nechcu vám rozporovat vašu odpověď, ale kde só na Moravě nějací Češi, zvlášť kolem Prostějova?

Sobota, 13. dubna 2024, 20:01Odpovědět

Petr Schönack

Máte v občance moravskou národnost?

Neděle, 14. dubna 2024, 08:02Odpovědět

Mira Glőckner

A vy nevíte proč ju nemám? Proč třeba nemáme Rakousko-Uheskou? Nebo rovnou Říškoněmeckou, případně Sovětskou? Nic, nezapaluje?...

Neděle, 14. dubna 2024, 20:08Odpovědět

Lubomir Chladek

Policejní pendrek v rukou policisty by rozvázal ústa každému.Leč v dnešní takzvané demokracií si dělá na ulici každý co chce a také jak chce.

Pátek, 12. dubna 2024, 21:41Odpovědět

Stanislav Horák

Viděl jsem v akci policejní pendreky tlukoucí ženy, které si odmítaly nasadit roušku. Takových fízlů se dovoláváte?

Sobota, 13. dubna 2024, 21:22Odpovědět

Ladislav Strnad

Fascinuje mně, jak se v diskusi pánové ježí a strefují do sebe... :-) Chlapci (to už můžu, bo jsem nejspíš starší než vy), nečertěte se, nejde o život. Baba je blbá a dejme si sklenku whisky. My blbí nejsme. :-) :-) :-) (no na Slovácku a na Hané by to asi byla sklenka moravského moku, zvaného slivovice)

Pátek, 12. dubna 2024, 21:37Odpovědět

Tejcek Libor

Prosím vás vyjadřuje se slušně a mějte pochopení. Mentální retardace a psichycka onemocnění se mohou objevit i u někoho z vašich blízkých. Předepsat této paní gumolecbu....to je nehorázně....pochopil bych elektrošoky nebo lobotomii, tu možná už prodělala a očividně zanechala vedlejší následky.

Pátek, 12. dubna 2024, 21:02Odpovědět

Dan Kokora

Co nejdřív vychodit školu a pak se vyjadřovat? I když já byl vždy za zrušení obojetnosti i/y.

Pátek, 12. dubna 2024, 22:39Odpovědět

Lubomir Chladek

Vy jste v jejím případě stejný asi jako ona navíc neměla občanku včetně řidičáku,Tak koho tady vlastně obhajujete.

Pátek, 12. dubna 2024, 21:32Odpovědět

Lubomir Chladek

Takovíto tupci za volant vůbec nepatří.

Pátek, 12. dubna 2024, 20:41Odpovědět

Lubomir Chladek

V případě autonehody s její strany tak by se jí vlastním způsobem nic nestalo.?

Pátek, 12. dubna 2024, 20:34Odpovědět

Mira Glőckner

Kroměříž není od Prostějova až tak daleko...

Pátek, 12. dubna 2024, 20:26Odpovědět

Jan Budovic

Co to je za pomatenou babu ? Sebrat auto a prošetřit a vyvodit důsledky !

Pátek, 12. dubna 2024, 19:53Odpovědět

Josef Vyndalho

zabavit auto a okamžitě přestat vyplácet jakékoliv dávky nebo důchod ze státního ,když tento stát neuznává......

Pátek, 12. dubna 2024, 19:41Odpovědět

Petr Smrček

Naprostý souhlas. Společně s navrácením všech prostředků jež ji byli odebrány skrze daně a zákaz odebírání dalších prostředků skrze daně. Jak píšete, když neuznává, tak nemá právo podílet se na systému přerozdělování a pobírat dávky a platit daně :-)

Pátek, 12. dubna 2024, 21:16Odpovědět

Ivo Liška

Pak by ovšem musela tedy taky uhradit plně veškerou zdravotní péči, školské vzdělání, která jí kdy byla (bylo) poskytnuta, ne?

Sobota, 13. dubna 2024, 22:27Odpovědět

Lubomir Chladek

Gumoléčbu přímo na ulici za tepla.

Pátek, 12. dubna 2024, 20:40Odpovědět

Lubomir Chladek

A co si na ní chcete v jejím případě vzít.Občanku má neplatnou mele páté přes deváté a akorát dělá s policie hlupáky. Chce to obyčejnou gumoléčbu obeškem přímo na ulici za tepla.

Pátek, 12. dubna 2024, 20:38Odpovědět

Ladislav Strnad

Asi skvrny na Slunci, nebo co... ???? ???? ????

Pátek, 12. dubna 2024, 17:20Odpovědět

Prostějovské strážníky zaujala zvláštní SPZ. Řidička tvrdila, že je Fatima z oblasti Djeržava Československaja  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.