Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Detonace otřásla olomouckým panelákem. Muži kvůli sporům odpálili v budově silnou pyrotechniku

Okolo páté hodiny ranní v sobotu zalarmovala složky IZS v Olomouci exploze v jednom z panelových domů v Olomouci. Na místo vyrazilo množství policejních hlídek a ukázalo se, že dvojice mužů odpálila pyrotechnický výrobek před dveřmi jednoho z bytů.

Střepy, úlomky dřeva a velký zmatek. V jednom z bytových domů v Olomouci se v sobotu ráno ozvala ohlušující exploze. Policie přijala krátce po páté hodině informaci o výbuchu a operační středisko vyslalo na místo všechny volné hlídky.

Igelitovou tašku naplněnou granáty přinesl dnes ráno na policejní služebnu v Prostějově osmdesátiletý senior. V rodinném domě na Prostějovsku je měl několik desítek let. Policisté munici okamžitě vynesli ven na trávu, kde ji zlikvidoval přivolaný...

Brzy se ukázalo, že nešlo o havárii, ale o úmyslný čin, jehož následkem bylo kromě hmotné škody i zranění člověka. „Podle zjištěných informací měli dva muži před vstupní dveře do bytu položit předmět, který způsobil výbuch a poškození jak těchto dveří, tak skleněné výplně dveří oddělujících schodiště domu od chodby. Tlakovou vlnou došlo k rozletu skleněných střepů téměř přes všechna patra panelového domu. Dále ze vstupních dveří do bytu odlétly dřevěné fragmenty, které způsobily devětapadesátiletému obyvateli zranění, se kterým byl na místě ošetřen zdravotní záchrannou službou,“ popsala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Do vyšetřování se zapojili i policejní specialisté z oboru pyrotechniky, kteří konstatovali, že se s největší pravděpodobností jednalo o pyrotechniku, která je prodejná pouze oprávněným osobám.

„Policistům se podařilo krátce po činu ztotožnit a zadržet třiadvacetiletého a jednačtyřicetiletého muže. Za jejich jednáním pravděpodobně stály osobní spory staršího z nich s obyvatelem bytu,“ sdělila mluvčí Skoupilová s tím, že výše škody ještě nebyla stanovena. Naopak kriminalisté již určili právní kvalifikaci činu, v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. „Dle trestního zákoníku hrozí pachateli až osm let za mřížemi,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, obecné ohrožení, pyrotechnika, výbuch, výbuch Olomouc, exploze, Olomouc, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Detonace otřásla olomouckým panelákem. Muži kvůli sporům odpálili v budově silnou pyrotechniku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.