Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na policejní služebnu v Prostějově dnes senior přinesl granáty. Pyrotechnik je prověřil venku na trávě

, aktualizováno 19. dubna 2024, 12:55

Igelitovou tašku naplněnou granáty přinesl dnes ráno na policejní služebnu v Prostějově osmdesátiletý senior. V rodinném domě na Prostějovsku je měl několik desítek let. Policisté munici okamžitě vynesli ven na trávu, kde ji zlikvidoval přivolaný pyrotechnik. Zraněn nebyl nikdo.

Hasiči a pyrotechnici likvidovali výbušninu na vysoké budově. Unikátní cvičení ověřilo jejich schopnosti

Unikátní cvičení absolvovali v uplynulých dnech profesionální hasiči a příslušníci oddělení policejního pyrotechnického výjezdu z Olomouce. Záchranáři se učili likvidovat výbušninu uloženou ve velké výšce na střeše hasičské stanice v Olomouci.

Na policejní služebnu v Prostějově v ulici Újezd přišel osmdesátiletý senior dne ráno před osmou hodinou.

"V igelitové tašce přinesl předměty v počtu několika kusů, které připomínaly munici, a uvedl, že je měl uložené v rodinném domě, který se nachází v teritoriu obvodního oddělení Němčice nad Hanou, několik desítek let. Nyní je při úklidu našel a rozhodl se je odevzdat na policii k bezpečné likvidaci," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Službu konající policisté okamžitě muže s taškou vykázali před budovu a předměty uložili na travnatý pás do bezpečné vzdálenosti od budovy. Na místo zároveň přivolali pyrotechniky.

"Pyrotechnik uvedl, že se jedná o funkční výbušninu, konkrétně 22 kusů cvičných granátů, jeden ruční granát a jeden třecí zapalovač do ručního granátu. Munici si následně převzal k odborné likvidaci. Evakuace osob nebyla nutná. Případ je nadále v šetření," podotkla mluvčí.

Policisté případ vyšetřují pro podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování. "Na základě dalšího prověřování je možné, že právní kvalifikace bude dodatečně rozšířena pro trestný čin obecné ohrožení," upozornila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky granát, munice, senior, pyrotechnik, Prostějov, policejní stanice, tráva, okres Prostějov, Němčice nad Hanou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Pap

Mě spíš zarazit ten trest, ať to získal jakkoliv, odevzdal to - tohle je akorát příklad toho jak lidí odradit aby něco odevzdali

Pátek, 19. dubna 2024, 18:13Odpovědět

Josef Brožek

výbušky V-10 nakradené na vojně.

Pátek, 19. dubna 2024, 13:23Odpovědět

Na policejní služebnu v Prostějově dnes senior přinesl granáty. Pyrotechnik je prověřil venku na trávě  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.