Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Razie v hernách v Olomouckém kraji: celníci zajistili osmnáct automatů

Během květnových kontrol odhalili celníci celkem čtyři nelegální herny v Olomouci, Prostějově a Kojetíně, kde zajistili dohromady 18 herních automatů. V případě prokázání viny hrozí za nezákonné provozování těchto zařízeních mimořádně vysoká pokuta až 50 milionů korun.

VIDEO: Zdrogovaný řidič ujížděl u Litovle před celníky dvoustovkou. Chytili ho až po varovném výstřelu

Až dvousetkilometrovou rychlostí ujížděl u Litovle hlídce celníků řidič osobního vozu poté, co ho začali kvůli nezaplacené dálniční známce pronásledovat. Nebezpečná honička skončila až varovným výstřelem, vyšlo najevo, že na Slováka je vydán...

„Boj proti nelegálnímu provozování hazardních her je jednou z hlavních priorit Celní správy ČR. Každý rok probíhá na území České republiky mnoho kontrolních akcí, které se zaměřují na odhalování nelegálních praktik provozovatelů heren. Nejinak tomu je i v Olomouckém kraji, kde celníci zjistili protiprávní jednání v měsíci květnu hned ve třech městech," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Celní správa získala možnost postihovat nelegální provozování hazardu v roce 2017. Kontroly a sankce ale některé provozovatele neodrazují. „Stále tak dochází k porušování zákona o hazardních hrách, konkrétně nejčastěji k provozování hazardní hry, ke které nebylo uděleno povolení nebo nebyla řádně ohlášena,“ doplnil Kubenz.

Během měsíce května odhalili celníci v Olomouckém kraji čtyři nelegální herny, ve kterých zadrželi celkem 18 herních zařízení a 23 tisíc korun. „Na některá místa se příslušníci vzhledem k recidivě vrací opakovaně,“ podotkl mluvčí.

Za nelegální provozování hazardních her hrozí pokuta až 50 milionů korun. „Rovněž zde může dojít ke spáchání trestného činu neoprávněného provozování hazardní hry, za který hrozí až tříleté odnětí svobody. V případě rozhodnutí o propadnutí jsou hrací automaty zničeny a zpracovány jako elektroodpad," dodal mluvčí celníků.

Počet odhalených nelegálních herních zařízení v Olomouckém kraji stoupl na loňských 46 ze 31 o rok dřív. Za provozování nelegálních hazardních her byly loni v kraji uděleny pokuty za 5,9 milionu korun, vyplývá ze statistik celníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa České republiky

Štítky Krimi, herny, zakázaný hazard, kontroly heren, automaty, Celní správa, celníci, Olomouc, Prostějov, Kojetín, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Razie v hernách v Olomouckém kraji: celníci zajistili osmnáct automatů  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.