Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Muže z Prostějovska vyděsil telefonát od falešného zaměstnance finančáku. Přišel o dvě stě tisíc

Nátlaku neznámého pachatele podlehl mladý muž z Prostějovska, kterému cizí člověk telefonicky sdělil, že je pracovníkem finančního úřadu a eviduje u jeho osoby dluh v řádech desítek tisíc korun. Mladík okamžitě postupoval podle instrukcí, a na webových stránkách zadal údaje ke své platební kartě. Podvodník ho pak připravil o více než 200 tisíc korun.

Policisté se zabývají dalším případem podvodu v kyberprostředí, obětí je tentokrát mladý muž z Prostějovska. Tomu zavolal minulý týden neznámý člověk a představil se jako zaměstnanec finančního úřadu. „Zbytečně nic nerozváděl a informoval ho, že má u finančního úřadu dluh ve výši přes 74 500 Kč a je nutné, aby dluh neprodleně uhradil, jinak že mu bude zablokován jeho bankovní účet. Poškozenému poslal odkaz, který otevřel, tam klikl a vybral si svoji banku. Poté se mu objevil odkaz na zaplacení výše uvedené částky,“ vylíčila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policie varuje před falešnými weby, které vypadají jako přihlášení do internetového bankovnictví

Policisté znovu apelují na veřejnost. Opět jde o podvody na internetu, konkrétně byli podvedeni lidé, kteří se přihlásili do internetového bankovnictví. Jak uvedla mluvčí policistů Jana Kroutilová, je velmi důležité se při přihlášení ujistit a...

Mladík vyplnil požadované údaje a zadal i potvrzovací kód, kterým dal příkaz k provedení platby ze svého účtu. „Po provedení finanční transakce se mu zablokoval mobilní telefon, který musel restartovat. Krátce nato se mu ozvala osoba, která se mu představila jako pracovník banky a oznámila mu, že byly zjištěny nestandardní odchozí platby z jeho účtu,“ uvedla policistka.

Když se muž podíval na své konto zjistil, že proběhly ještě další tři transakce. Zmanipulování neznámým volajícím nakonec přišlo poškozeného na více než 206 tisíc korun. „Případ prověřujeme pro tři trestné činy související s internetovou kriminalitou,“ uzavřela mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, internet, peníze, finanční úřad, Policie ČR, Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže z Prostějovska vyděsil telefonát od falešného zaměstnance finančáku. Přišel o dvě stě tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.