Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Pokus vraždy v Prostějově: recidivista v objektu obývaném bezdomovci bodl ženu do zad

Kriminalisté vyšetřují případ pokusu o vraždu, ke kterému došlo v Prostějově na začátku tohoto týdne. Policisté vyjížděli do objektu obývaného bezdomovci, kde se nacházela pobodaná padesátiletá žena. Na místě byl také o devět let starší recidivista, který se k závažnému činu přiznal.

Prostějovští policisté vyjížděli v úterý 16. července krátce po poledni do objektu obývaného komunitou bezdomovců. Hlídky našly na místě vážně zraněnou ženu a přivolaly záchranku. „Na místě pak policisté zadrželi devětapadesátiletého muže podezřelého ze spáchání činu. V pondělí večer mělo mezi dotčenou dvojicí dojít k hádce, která vyvrcholila tím, že muž ženu bodl do zad kuchyňským nožem. Po provedení nezbytných úkonů byl zadržený muž umístěn v policejní cele,“ sdělila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Katana versus mačeta. V centru Prostějova se do sebe málem pustili dva ozbrojení muži

Nebezpečnou situaci řešili policisté a strážníci poblíž Národního domu v Prostějově, kde došlo k incidentu dvou mužů ve věku 50 a 54 let. Vzájemné neshody vrcholily až do stavu, kdy proti sobě stáli aktéři s napřaženými zbraněmi – mačetou,...

Policisté původně případ řešili jako pokus o těžké ublížení na zdraví. „Během prověřování na základě zjištění dalších skutečností však došlo k jeho překvalifikování a začali se jím zabývat krajští kriminalisté. Ti pak zadrženého obvinili za spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu, za který je možné dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ komentovala mluvčí Šafářová s tím, že muž se k činu doznal. „V minulosti byl již několikrát souzen, a to zejména pro násilnou a majetkovou trestnou činnost,“ doplnila policistka.

Po výslechu podali kriminalisté krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. „O návrhu zatím nebylo rozhodnuto,“ uzavřela Šafářová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, vražda, pokus vraždy, zranění, bezdomovci, recidivista, napadení, útok, hádka, Policie ČR, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokus vraždy v Prostějově: recidivista v objektu obývaném bezdomovci bodl ženu do zad  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.