Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Středa 28. srpna 2024  |  Svátek má Augustýn
Bez reklam

Na benzínku šel v noci pro cigarety s páčidlem. Pachatele chytili policisté v Kojetíně přímo při činu

Zálusk na značné množství cigaret dostal čtyřiapadesátiletý muž, který se v Kojetíně na Přerovsku v noci vloupal do opuštění benzínové čerpací stanice. Jeho nezákonné akce si všimli místní policisté, kteří zloděje zadrželi přímo při činu. Celková škoda se podle prvotního vyčíslení blíží 150 tisícům korun.

Recidivisté loupili v Olomouci. Policie tři agresivní muže zadržela a obvinila

Dva případy loupeže dokázali rychle objasnit kriminalisté v Olomouci. K prvnímu násilnému činu došlo v polovině srpna mezi bezdomovci, dva recidivisté svou oběť zbili a oloupili o mobilní telefon. Loupežné přepadení řešili policisté i o týden...

V sobotu před půl třetí hodinou ráno se čtyřiapadesátiletý muž vydal krást na benzínku v Kojetíně, pro vstup do zavřené prodejny se vybavil páčidlem. Otevřít posuvné vstupní dveře se mu ale nepodařilo. „A tak vzal do ruky dlažební kostku a prohodil ji skleněnou výplní okna. Tím vznikl otvor, skrz který se dostal do vnitřních prostor provozovny. Zamířil si to přímo k regálu s cigaretami, které si dával do přichystaného igelitového pytle a skončilo tam přesně 315 kusů krabiček různých značek,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Přes rozbitou výlohu ale muže v prostorách prodejny uviděli policisté z místního oddělení a vyzvali ho, aby provozovnu opustil. „Podezřelý na výzvu přistoupil a vyšel ven, kde byl zadržen a v poutech byl převezen na služebnu. Na odcizených věcech způsobil škodu za necelých 47 400 korun a na poškození byla škoda provozním čerpací stanice předběžně vyčíslena na sto tisíc korun,“ uvedla policistka. Lustrace pachatele pak ukázala, že v minulosti byl už za stejnou trestnou činnost odsouzen k pobytu za mřížemi. „Ještě ten samý den mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádež a trestného činu poškození cizí věci. Po provedení všech nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn a mohl policejní služebnu opustit,“ doplnila mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky Krimi, krádež, benzínka, cigarety, krádež vloupáním, Policie ČR, Kojetín, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na benzínku šel v noci pro cigarety s páčidlem. Pachatele chytili policisté v Kojetíně přímo při činu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.