Počasí dnes32 °C, zítra31 °C
Středa 4. září 2024  |  Svátek má Jindřiška
Bez reklam

Policisté v Prostějově objasnili sérii vloupání, pachatel se přiznal. Případů je ale ve městě víc

Patnáct krádeží či jiných skutků z kategorie majetkové trestné činnosti má za necelé dva měsíce na svědomí pětatřicetiletý muž, který se vloupával do různých budov v centru i na okraji Prostějova. Hlídka u něj při jedné z kontrol našla také 14 gramů pervitinu. Recidivista odcizil věci za takřka 400 tisíc korun, na další vývoj trestního řízení bude čekat ve vazební věznici.

V průběhu prázdnin zaznamenali policisté na Prostějovsku vyšší počet krádeží vloupáním, minulý pátek se jim podařilo zadržet pachatele hned patnácti skutků majetkové trestné činnosti. K protiprávnímu jednání se na služebně doznal pětatřicetiletý muž s bohatou trestní minulostí, který už podle mluvčí Miluše Zajícové strávil také několik let ve vězení.

„Do všech objektů různých prodejen a provozoven se dostával násilným způsobem a tím vznikla i nemalá škoda na jejich poškození. Bral většinou věci, které se daly dobře zpeněžit a finanční hotovost,“ popsala policistka.

Škodu téměř 115 tisíc korun způsobil recidivista v prodejně se sportovním zbožím, odkud odnesl dvě elektrokola, jedno klasické kolo a různé vybavení. „Jeho pozornosti neunikl ani automat na kávu umístěný na vlakovém nádraží, který poškodil a odcizil z něho finanční hotovost. V jedné z prodejen odcizil například 220 kusů krabiček cigaret. V jeho vlastnictví končilo také různé elektrické nářadí, elektronika a další hodnotnější předměty,“ vyjmenovala mluvčí.

Na benzínku šel v noci pro cigarety s páčidlem. Pachatele chytili policisté v Kojetíně přímo při činu

Zálusk na značné množství cigaret dostal čtyřiapadesátiletý muž, který se v Kojetíně na Přerovsku v noci vloupal do opuštění benzínové čerpací stanice. Jeho nezákonné akce si všimli místní policisté, kteří zloděje zadrželi přímo při činu. Celková...

Před jednou z prodejen muž ukradl také kolo mladíkovi, který na chvíli odešel od zamčeného bicyklu. Zloděj po odstranění zámku na kolo nasedl a odjel. V jednom z případů byl také přistižen při páčení dveří v suterénu budovy na ulici Trávnická, odkud po vyrušení okamžitě utekl.

Při dobývání se do uzavřených prostor a dalším jednání způsobil recidivista škodu přes 32 tisíc korun, podle předběžného vyčíslení odcizil majetek v hodnotě takřka 400 tisíc korun, tato částka ale může ještě narůstat v průběhu dalšího vyšetřování. „Během doby, co byl na služebně a taky v policejní cele, byly provedeny potřebné úkony, zahájeno jeho trestní stíhání a bylo mu sděleno obvinění ze čtyř trestných činů, a to konkrétně krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za které mu dle trestního zákoníku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uvedla mluvčí Zajícová s tím, že státní zástupce i soud akceptovali návrh na vzetí muže do vazby.

„V tomto případě se ale nejedná jen o jediného pachatele, který se dopouštěl krádeží vloupání v Prostějově, evidujeme více takovýchto případů a po dalších osobách, které okrádají své spoluobčany, nadále usilovně pátráme a zajišťujeme důkazní materiál,“ upozornila na závěr mluvčí Policie ČR.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, krádež, vloupání, obchod, prodejna, krádež kola, Prostějov, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Prostějově objasnili sérii vloupání, pachatel se přiznal. Případů je ale ve městě víc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.