Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Investice do starých aut ani londýnské burzy nevyšly. Muži z Prostějovska posílali statisíce podvodníkům

Dvojici případů, při kterých se důvěřiví muži snažili zhodnotit své peníze, ale naletěli podvodníkům, řeší policisté na Prostějovsku. Poškození se řídily pokyny údajných investičních poradců, dohromady utrpěli finanční újmu přesahující dva miliony korun.

Inzertní podvody zločincům dál vycházejí. Muž z Olomoucka přišel při prodeji mrazáku o čtvrt milionu

Policisté v Olomouckém kraji nadále řeší celou řadu internetových podvodů spojených s prodejem zboží na internetu. Na olomoucké kriminalisty se obrátil tento týden například pětašedesátiletý muž, který chtěl prodat mrazák za 500 korun. Naletěl ale...

Vysoké zúročení vložených peněz zlákalo ke spolupráci s neznámými lidmi muže z Prostějovska, který věřil, že své prostředky směřuje na burzu se sídlem v Londýně. „Nejprve vložil částku 6 000 Kč a postupně vkládal dle rady burzovního experta do investování další peníze, kdy své finance zasílal na různé účty, mimo jiné i zahraniční. Do svého zařízení si na jeho radu nainstaloval aplikaci pro vzdálený přístup. Jednotlivé platby ale vždy autorizoval poškozený ze svého telefonu. Bohužel ho ale vidina snadno získaných peněz stála necelých 1,4 milionu korun,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Už v květnu letošního roku se do investování pustil také starší muž z Prostějovska, který po necelém půl roce prozřel a obrátil se na policii. Po prvotním vkladu v hodnotě 25 tisíc korun dostal od poradce několik doporučení a na konkrétní účet odeslal několik plateb celkem ve výši 455 tisíc korun. „Následně byl opakovaně kontaktován stejným pachatelem, který mu nabídl další možnost investování peněz, tentokrát do automobilových veteránů. Nabídce opět podlehl a zaslal další čtyři platby v celkové výši 240 tisíc KČ. Do doby oznámení mu nepřišly žádné zisky, a navíc mu nebyly vráceny ani jeho vložené částky, stejně jako poškozenému v prvním případě,“ konstatovala mluvčí, s tím, že případy prověřuje policie pro trestné činy související s problematikou kyberkriminality.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, investice, peníze, Prostějov, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do starých aut ani londýnské burzy nevyšly. Muži z Prostějovska posílali statisíce podvodníkům  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.