Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Policisté dopadli muže, který nakradl věci za 770 tisíc

Prostějovští policisté dopadli sedmatřicetiletého muže podezřelého ze série vloupání do sklepů a domů v Prostějově. Kriminalisté mu prokázali 12 skutků, škoda se vyšplhala na 770.000 korun.

Recidivistu z Prostějova dopadli na konci června, když se snažil ukrást cennosti z domu, skončil ve vazbě, řekl novinářům vedoucí oddělení obecné kriminality prostějovské policie Leo Haluza. Mimo tohoto muže policisté zadrželi ještě další dva podezřelé ze série vloupání do sklepů v Prostějově.

Sedmatřicetiletého muže obvinili policisté kvůli vloupání nejprve na začátku letošního roku. Ve vazbě neskončil, nebyly pro ni tehdy důvody. V trestné činnosti ale pokračoval. "V polovině června byl obžalován, tehdy byla ještě škoda vyčíslena pod půl milionem korun a hrozilo mu až pět let. Muž byl však poté 24. června dopaden, kdy se snažil ukrást cennosti a zlaté šperky v hodnotě 70.000 korun. Policisté navrhli jeho umístění do vazby," uvedl Haluza. Policisté mu mezitím prokázali další skutky a škoda tak vyšplhala na 770.000 korun.

Vedle tohoto případu odhalili policisté v Prostějově další dva podezřelé z vloupání. První z nich, čtyřiadvacetiletý muž, má podle Haluzy na svědomí tři případy vloupání do sklepů v Prostějově se škodou minimálně 30.000 korun. Byl obviněn také z nedovolené výroby drog. Dalšímu, čtyřiatřicetiletému muži z Prostějova policisté prokázali 12 případů vloupání do sklepů, škoda přesáhla 100.000 korun. Jeho případ již řeší soud, doplnil Haluza.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vloupání, Prostějov, sklep

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli muže, který nakradl věci za 770 tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.