Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Okresní soud odložil jednání o případu, kdy umřela dvouletá holčička. Důvod je zatím neznámý

Olomoucký okresní soud odložil na neurčito jednání v případu tragického pádu dítěte z vlaku na Olomoucku. Soud se měl začít touto věcí zabývat právě dnes. Důvody odkladu zatím nejsou známy.

Před soudem kvůli obžalobě z usmrcení z nedbalosti měla stanout vlakvedoucí a průvodčí, které podle státního zástupce zanedbaly své pracovní povinnosti. Vlak podle obžaloby odjel s nedostatečně zavřenými dveřmi, z nichž poté dívka vypadla. Zaměstnankyně Českých drah vinu popírají. Dráhy se již s rodinou mimosoudně vyrovnaly.

K důvodům odkladu jednání se soudce Petr Bednář nechtěl vyjádřit. "Důvody zatím říci nemohu, protože strany trestního řízení se musí dozvídat o postupu soudu v souladu s trestním řádem od soudu, a nikoliv od sdělovacích prostředků. V tomto stadiu informace podat nemohu. Termín hlavního líčení zatím stanoven není," řekl Bednář. Důvody zrušení jednání nezná ani žalobce, který obžalobu podával. "Důvody neznám, se soudcem jsem nemluvil, přišlo k nám pouze vyrozumění, že se jednání ruší," řekl žalobce Jaroslav Rašendorfer.

Štítky Olomoucký kraj, Petr Bednář, České dráhy, okresní soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okresní soud odložil jednání o případu, kdy umřela dvouletá holčička. Důvod je zatím neznámý  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.