Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Podvodník jedenáctkrát okradl seniorky o více než 140 tisíc korun

Policisté dopadli šestatřicetiletého muže z Olomoucka podezřelého z okrádání seniorek v Olomouci a Prostějově. Kriminalisté zmapovali 11 případů, ve kterých vylákal od důchodkyň peníze pod smyšlenými historkami nebo se vydával za policistu. Škoda byla vyčíslena na 142 500 korun.

Muž již byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudně trestán. Policisté jej obvinili ze tří trestných činů, je ve vazbě.

Trestné činnosti se muž údajně dopouštěl od dubna do konce července letošního roku vůči seniorkám ve věku od 66 do 87 let. Nejstarší seniorku připravil o 35 000 korun na smyšlený nákup invalidního vozíku, dalších 16 000 korun jí odcizil v bytě. "V některých z dalších případů měl seniorky kontaktovat telefonicky a pod různými smyšlenými legendami jako vnuk či přítel od vnučky od nich vylákat peníze, ať už na údajnou nehodu kamaráda, na údajné zaplacení opravy vozidla či údajné zařízení pohřbu kamaráda," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

V několika případech podle policie poškozené seniorky kontaktoval osobně, a to jako údajný policista. Tvrdil, že vyšetřuje trestnou činnost, že údajně hrozí postih vnukovi za neuhrazení dluhu nebo že vyšetřuje autohavárii rodinného příslušníka se zraněním. Seniorkám také tvrdil, že vyšetřuje výskyt falešných bankovek ve městě s tím, že je nutné bankovky určité nominální hodnoty zkontrolovat specialistou. "Takto měl od seniorek vylákat peníze, pouze ve dvou případech se mu to nepodařilo," dodala mluvčí.

Muže policisté obvinili z porušování domovní svobody, krádeže a pokračujícího trestného činu podvodu. Hrozí mu až pět let vězení, dodala Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, zloděj, seniorka, krádež, olomoucko, peníze, Olomouc, Olomoucký kraj, kriminalita, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník jedenáctkrát okradl seniorky o více než 140 tisíc korun  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.