Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Podívejte se na zásah TOXI týmu v přímém přenosu. Jen za tento rok odhalil na Olomoucku 33 případů

Na Olomoucku roste množství odhalených případů drogové trestné činnosti. Policejní TOXI tým, který vznikl v roce 2016, odhalil letos již 33 případů, loni jich bylo za celý rok 55. Během letošních zásahů zajistili policisté tři varny, tři pěstírny a přes čtvrt kilogramu pervitinu. Policisté to dnes řekli novinářům.

„Drogová kriminalita se nám promítá do jiných druhů kriminality, jako je majetková kriminalita. Pokud se nám podaří zrealizovat v oblasti drog větší případ, na nějakou dobu tato kriminalita utichne," uvedl šéf olomoucké policie Jiří Musil.

Letos se policistům podařilo zajistit 237 gramů pervitinu, přes kilo konopí, 40 rostlin a 1380 kusů tablet obsahujících pseudoefedrin. Detektivové v této souvislosti zajistili také čtvrt milionu korun, uvádějí policejní statistiky. Loni policisté z TOXI týmu obvinili 56 lidí, z nichž 22 skončilo ve vazbě. Zajistili osm varen, devět pěstíren a přes 200 gramů pervitinu. Letos bylo dosud stíháno 34 lidí, z toho sedm vazebně. „Loni jsme měli 22 vazebních stíhání, především na konci roku to bylo několik menších skupin, jejíž členové skončili ve vazbě," doplnil Musil.

Mezi největší letošní případy patří odhalení pětatřicetiletého muže z Olomoucka, který podle kriminalistů od února 2016 na Uničovsku distribuoval pervitin a od loňského roku drogu ve dvou rodinných domech na Olomoucku také vyráběl. „Zajistili jsme i větší množství polských zlotých, což svědčí o tom, že si jezdil pro věci do Polska," uvedl komisař Vladimír Koutský.

Policistům také zadrželi devětadvacetiletou ženu, která podle nich od března 2017 ve městě distribuovala pervitin. „Vazebně je stíhána již potřetí," podotkl komisař.

TOXI tým čítá osm policistů. Podle detektivů je nejběžnější drogou v regionu marihuanu a pervitin, objevuje se zde ale i kokain, většinou však bývá přivezen z Čech, uvedli policisté. Zcela výjimečný je heroin. Volné místo na trhu, které většinou vzniká po vazebním stíhání distributorů, podle detektivů zaplňují nejčastěji dealeři z Ostravska.

Autoři

Štítky Olomoucký kraj, metamfetamin, kriminalita, droga, Jiří Musil, Vladimír Koutský, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Podívejte se na zásah TOXI týmu v přímém přenosu. Jen za tento rok odhalil na Olomoucku 33 případů  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.