Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Olomoucká dvacítka bude 10. dubna slavit 55 let

Po loňském roce, kdy musel být oblíbený chodecký mítink pořádaný v Olomouci již přes půl století z důvodu pandemie přesunut až na srpen, proběhne letos Olomoucká dvacítka v chůzi za přísných hygienických opatření ve svém tradičním jarním termínu a opět tak otevře chodeckou sezónu.

V sobotu 10. dubna zavítá do olomouckých Smetanových sadů česká i slovenská chodecká špička a nebude zde chybět ani zahraniční konkurence. Čeští závodníci změří své síly v rámci mistrovství České republiky v chůzi na 20 km, ale společně se zahraničními chodci budou také usilovat o splnění limitů na Olympijské hry v Tokiu.

Mítink otevřou v 10:00 závody na 3 km a 5 km pro dorost, juniory a veterány. Dále proběhne závod v chůzi na 10 km a ve 13:00 bude odstartován hlavní závod na 20 km.

Během 55leté historie Olomoucké dvacítky závodilo ve Smetanových sadech několik československých i světových chodeckých reprezentantů v čele s olympijskými vítězi Jozefem Pribilincem a Matějem Tóthem nebo evropskou medailistkou Anežkou Drahotovou.

Pořadatelé z Atletického klub Olomouc by chtěli upozornit obyvatele a návštěvníky Olomouce, že po celou dobu konání závodů bude z důvodu přísných hygienických podmínek pro veřejnost uzavřena hlavní alej Smetanových sadů a také restaurace Fontána. Průchod Smetanovými sady bude tudíž téměř po celou sobotu značně omezen!

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky sport, chůze, Olomoucká dvacítka, Olomouc, sad, Letní olympijské hry 2021, Česko, Anežka Drahotová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká dvacítka bude 10. dubna slavit 55 let  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.