Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Šternberk čeká souboj siláků. Akce pomůže nemocné Adélce

Souboje těžkých vah s ještě těžšími váhami uvidí o víkendu město Šternberk. U Sportovní haly Ecce Homo proběhnou závody siláků Strongman Šternberk 2021. Kromě sportovních výkonů v extrémně náročných disciplínách nese akce také charitativní rozměr. Organizátoři chtějí finančně podpořit rodiče nemocné Adélky z Mladějovic.

Přenášení dvou sto čtyřicetikilových kufrů, převracení téměř půltunové pneumatiky či tažení saní o váze 330 kilogramů. Na závodníky z celé České republiky čeká celkem pětice soutěžních výzev. „Připravené silové disciplíny prověří kompletní sílu, vůli i odhodlání. Určitě bude zajímavé sledovat převracení obří pneumatiky nebo zvedání těžké ocelové klády,“ odhaduje za pořadatele Martin Motáň a dodává: „Odvážní diváci si budou moct některé disciplíny vyzkoušet a potěžkat.“

Nejkomplexnější silový sportovec si ze sobotní akce odnese pohár starosty města Šternberka. Závody začínají od 13 hodin a vstupné je dobrovolné. Organizátoři každý rok chtějí spojit sportovní událost s dobročinností. V minulém roce věnovali peníze dětskému oddělení nemocnice Šternberk, letos oslovil pořadatele příběh Adélky z Mladějovic a její rodiny.

V den konání akce to bude přesně 14 let, kdy se narodily Adélka a její dvojče Natálka. Holčičky přišly na svět předčasně v 31. týdnu těhotenství a vážily pouhých 1630 g a 1650 g. U Adélky se z nezjištěných příčin rozvinula dětská mozková obrna. Sama nedokáže sedět, chodit, nepoužívá ruce, je 24 hodin denně odkázána na pomoc dospělé osoby. 

„Rozhodli jsme se podpořit Adélku a její rodinu prodejem občerstvení a propagačních triček. Výtěžek z prodeje pomůže spolufinancovat nemalé náklady na její rehabilitace v rehabilitačním centru Jitrocel v Olomouci,“ říká Martin Motáň z pořádajícího Strongman týmu Morava.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Strongman tým Morava

Štítky Sport, strongman, charita, dobročinnost, Šternberk, Mladějovice, Ecce Homo, Česko, Nemocnice Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šternberk čeká souboj siláků. Akce pomůže nemocné Adélce  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.