Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Voráčkův hattrick a 308 tisíc pro děti. Andrák viděl charitativní duel hvězd

Tři sta tisíc pro Lucinku, Tomíka, Terezku, Natálku a Mikuláše. Andrův stadion a hřiště v Řepčíně zaplnili v sobotu fotbalisté, kteří oblíbený sport spojili s pomocí potřebným. Výtěžek celodenní charitativní akce pomůže rodinám hendikepovaných dětí.

Po mládežnickém turnaji Sigmund Cup se fotbalové dění přesunulo na největší olomoucký stadion, kde svůj um předvedly osobnosti nejen z fotbalového prostředí. Skvělou kondici a produktivitu ukázal v dresu Real Top Praha Jakub Voráček. Hvězda NHL a české hokejové reprezentace si připsala hattrick a pochválila mimo jiné i oblíbeného herce z Okresního přeboru.

„Jsem týmový hráč, mám hlavně výborné spoluhráče. Láďa Hampl to perfektně oběhal. Vždycky je fajn zahrát si proti klukům, kteří to fakt umí. Fotbal je samozřejmě úplně jiný pohyb než hokej. V rámci přípravy na sezónu je to pro mě takový test, jak jsem na tom fyzicky,“ řekl pro web Sigmy Olomouc Jakub Voráček.

Na druhé straně se v barvách týmu Děti dětem na remíze 4:4 podílela dvěma zásahy jedna z legend olomouckého klubu Pavel Hapal. Výsledek byl však pro přítomné na vedlejší koleji. „„U této akce se samozřejmě přímo nabízí, že není důležité, kdo vyhraje. Hlavní je se zúčastnit, potěšit diváky pěkným výkonem a psychicky a finančně podpořit rodiny, které to potřebují. Aby všichni odcházeli s úsměvem na tváři,“ přál si před utkáním jeden z patronů akce, fotbalový obránce David Rozehnal.

Částka pro důležitou finanční podporu rodin s nelehkým osudem se vyšplhala celkem na 307 887 korun. „S nadací Děti dětem jsme navázali spolupráci už před Zápasem století a těší nás, že v ní nadále pokračujeme. Prožili jsme úžasný sportovní den, díky kterému se nám podařilo vybrat přes 300 000 Kč. Chtěl bych mockrát poděkovat všem osobnostem z obou týmů, že si našli čas a vážili cestu do Olomouce,“ komentoval dobročinnou akci marketingový manažer SK Sigma Olomouc David Holly.

Pomůžete? Ondra, jehož chytrý mozek je kvůli přidušení uvězněn v neposlušném těle, potřebuje vozík

Rodiče jedné olomoucké školy často ani netuší, že jejich děti vede do života učitelka s mnohem širšími zkušenostmi, než jsou jen ty běžné pedagogické. Ondřejova maminka Marie ovlivňuje vedle žáků ve škole i vlastní tři děti. Nejmladší z nich,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, charita, dobročinnost, Děti dětem, Andrův stadion, SK Sigma Olomouc, Olomouc, rodina, Řepčín, Jakub Voráček, National Hockey League, Real TOP Praha, HC Olomouc, Okresní přebor, David Rozehnal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voráčkův hattrick a 308 tisíc pro děti. Andrák viděl charitativní duel hvězd  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.