Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Atletky poprvé postoupily do extraligy. Bojovaly neuvěřitelně, ocenil vedoucí týmu

Spousta úsměvů a radost z historického úspěchu. Olomoucký atletický klub hostil baráž o postup do nejvyšší soutěže a domácím atletkám se poprvé podařilo do české extraligy družstev postoupit. K úspěchu ženám z hanácké metropole pomohly také účastnice juniorského mistrovství světa v Nairobi.

Olomoucký tým, posílen o účastnice nedávného MSJ v Nairobi – Evu Kubíčkovou a Lucii Mičunkovou, se hned od počátku ujal vedení a udržel ho až do závěrečných štafet.

„Dařilo se především Barboře Zatloukalové, která získala celkem 29 bodů, což je na této úrovni vynikající výkon,“ chválil vedoucí družstva žen AK Olomouc Pavel Vrzala. Zatloukalová ovládla běh na 100 metrů překážek a byla druhá ve vrhu koulí. Tuto disciplínu vyhrála její týmová kolegyně, teprve dorostenka Martina Mazurová, která patří k velkým nadějím olomouckého klubu.

Další ze čtyř vítězství domácích barev přidala osmá z juniorského MS Eva Kubíčková v běhu na 100 m. Svou současnou formu podtrhla také třetím místem na 200 metrů a Byla rovněž součástí vítězné štafety.

Zážitky pro talentované sportovce i objevování hvězd. Olomoucký kraj připravuje olympiádu mládeže

Pod vlajkou s pěti kruhy začnou za necelé tři týdny sportovci zápolit v japonském Tokiu, česká verze Olympijských her pro mládež je ve fázi plných příprav. Olympiádu dětí a mládeže hostí v příštím roce Olomoucký kraj, dlouho očekávanou akci letos...

„Náš tým se v základní části pomaleji rozjížděl, ale po třetím kole bylo jasno, že do baráže postoupíme. Tam jsme se prezentovali v nejsilnějším možném složení a nedokázal nás porazit ani tak silný tým jako Olymp Praha. Holky bojovaly neuvěřitelně, tak jasnou výhru jsem opravdu nečekal. Velký dík patří celému družstvu", řekl po vydařeném víkendu za AK Olomouc Pavel Vrzala.

Úspěšný den olomouckých atletů podtrhli také muži, kteří se umístili na třetím místě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Atletický klub Olomouc

Štítky Atletika, sport, AK Olomouc, baráž, Olomouc, atlet, Nairobi, Extraliga ledního hokeje, Eva Kubíčková, PVK Olymp Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atletky poprvé postoupily do extraligy. Bojovaly neuvěřitelně, ocenil vedoucí týmu  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.