Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Basketbalisté Olomoucka získali silného sponzora, hrát budou v Čajkaréně

Na nejvyšší českou basketbalovou soutěž se mohou nově těšit příznivci soubojů pod vysokými koši v Olomouci. Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko budou své zápasy hrát v Čajkaréně. První duel klubu z Hané, který přes léto doznal značných změn, je na programu už v pátek.

Olomoucký celek ve svém jménu od letošní sezony nese název developerské společnosti REDSTONE miliardáře Richarda Morávka. Klub s movitým generálním partnerem vstupuje do dalšího ročníku Kooperativa Národní basketbalové ligy s řadou novinek. Z prostějovského Sportcentra DDM se klub přestěhoval do olomoucké haly Gymnázia Čajkovského - Čajkarény.

Nový tým se představil na křtu dresů ve FunParku Galerie Šantovka. O slavnostní uvedení dresů se postarali jako kmotři legendární basketbalista Jiří Okáč a olomoucký MMA zápasník Karlos Terminátor Vémola.

Nejvyšší soutěž se do stotisícového města vrací po třiceti letech. Hlavním trenérem BK Olomoucko je bývalý polský reprezentant a rozehrávač Prostějova Robert Skibniewski.

„Při skládání týmu odvedl neskutečné penzum práce sportovní manažer Michal Pekárek ve spolupráci s naším novým trenérem Robertem Skibniewskim. Máme charakterově silný tým. Hráči vytvořili neskutečnou partu, scházejí se i mimo tréninkové jednotky, vzájemně se podporují. I proto tomuto týmu věříme a tomu odpovídají naše ambice. Chceme do play – off,“ prohlásil na startu sezony generální manažer BK REDSTONE Olomoucko Libor Špunda.

Jdeme postupně nahoru, říká trenér

Po ročním angažmá ve Svitavách se do Olomoucka vrátil Marek Sehnal, z Hradce Králové přišel Filip Halada a z mistrovského Nymburka přestoupil Rostislav Jirák. Zahraničními posilami jsou pivoti Demajeo Wiggins, a Arsenije Vučkovič a rozehrávač Kenneth Carpenter.

„Hledali jsme vhodné hráče v rámci našich možností. Podle výkonů v přípravě to vypadá, že jsme se trefili. Jde vesměs o houževnaté bojovníky, přesně o takové měl trenér zájem,“ řekl sportovní manažer Pekárek.

Nově složená sestava v přípravě hrála proti silným soupeřům, a přestože například s Opavou nebo Pardubicemi prohrála, naznačila své možnosti. V nasazení se Olomoucko protivníkům opakovaně vyrovnalo, doplácelo pouze na menší sehranost.

„S přístupem hráčů na tréninku a v zápasech není problém. Herně jdeme postupně nahoru a rozhodně nejsme na vrcholu. To je pozitivní. Tým má svůj potenciál. Budeme pro každého soupeře nepříjemným protivníkem,“ věří trenér Skibniewski.

Do nové sezony vstoupí BK REDSTONE Olomoucko v pátek 17. září domácím zápasem proti Jindřichovu Hradci. Utkání začíná v Čajkaréně v 17 hodin.

Extratřída pro každou herní situaci. Hvězdný Krejčí nadchl hráče i trenéry

Centr třetí formace olomouckých Kohoutů Jan Knotek rozhodl v prodloužení premiérový zápas sezony proti Mladé Boleslavi. Po cenné výhře ale hlavní pozornost a chvála směřovala na hvězdného navrátilce Davida Krejčího. „Extratřída,“ pronesl nadšený...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BK REDSTONE Olomoucko

Štítky Sport, basketbal, BK Redstone Olomoucko, Šantovka, Kooperativa NBL, basketbalista, trenér, Olomouc, Haná, Robert Skibniewski, Jiří Okáč, Redstone, ČEZ Basketball Nymburk, BK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Olomoucka získali silného sponzora, hrát budou v Čajkaréně  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.