Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Olomoucká judistka Renata Zachová byla blízko medaili na turnaji v Abu Dhabí

Kariérní maximum na turnaji série Grand Slam se podařilo judistce Renatě Zachové posunout v Abu Dhabí. Talentovaná sportovkyně Judo Klubu Olomouc skončila akci světové úrovně těsně pod stupni vítězů.

Během víkendového turnaje v Abu Dhabí prošla Renata Zachová s přehledem skupinou A kategorie do 63 kilogramů a dokráčela až k boji o třetí místo.

Jako nasazená závodnice získala Renata Zachová volný los do druhého kola, a proto nastoupila až v této fázi turnaje proti Australance Maeve Couglan. Ve druhé minutě prodloužení se obě závodnice dostaly do boje na zem, kde Zachová jednoznačně dominovala. Z nasazeného škrcení se nakonec vyklubalo pevné držení, což Zachovou posunulo do čtvrtfinále.

Ve třetí minutě třetího kola jedenadvacetiletá Zachová potvrdila svou aktuální formu. „Dravost zápasu a čisté wazari na chvat seoinage byly klíčovými momenty pro výhru vyřazovacích kol a postup do semifinále,“ řekl k bodované technice jeden z trenérů Judo Klubu Olomouc Adam Suchánek.

V semifinále ale postup olomoucké závodnice zastavila soupeřka z Nizozemí Sanne Vermeer a česká reprezentantka se posunula do boje o bronzovou medaili.

Rozhodující zápas s Brazilkou Ketleyn Quadros byl dlouhý a vyrovnaný. Skóre formou hodu, držení, škrcení nebo páčení nepadlo ani na jedné straně. „Renata se nedokázala prodrat přes soupeřčinu obranu a po dlouhých šesti minutách zápasů obdržela třetí trestný bod za nedostatečnou aktivitu,“ popsal průběh zápasu Adam Suchánek.

Po půlroční zdravotní přestávce se Renata Zachová úspěšně popasovala s turnaji kategorie Grand Slam v Paříži a v Baku, kde skončila na sedmé příčce. Pátým místem ze Spojených Arabských emirátů tyto výsledky ještě vylepšila. „Účastí na těchto soutěžích sbírá body na Olympijské hry, které se získávají do 7. místa,“ podotkl Suchánek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mezinárodní judistická federace, FB Český olympijský tým

Štítky Sport, judo, Grand Slam, Renata Zachová, Judo Klub Olomouc, Olomouc, olympijské hry, Sanne Vermeerová, Nizozemsko, Paříž, Spojené arabské emiráty, Baku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká judistka Renata Zachová byla blízko medaili na turnaji v Abu Dhabí  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.