Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Olomoucký půlmaraton zná termín dvanáctého ročníku. Běžci mají zaplavit město v červnu

I po dvanácté by se měl konat olomoucký půlmaraton pod taktovkou organizace RunCzech. Covidová pandemie předloňský ročník běžecké akce zrušila, ten minulý se pak konal v menším rozsahu v polovině letošní srpna. Na rok 2022 stanovili organizátoři pro běh Olomoucí termín 18. června.

Po sezoně zasažené covidem pořadatelé věří, že rok 2022 už pojede podle plánu. Závody v pěti krajských městech odstartuje Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary (21. května). Dva týdny poté se koná Mattoni 1/2Maraton České Budějovice a za dalších 14 dnů se seriál přesouvá na půlmaraton do Olomouce. Na závěr jsou připraveny Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem (17. září) a Mattoni Liberec Nature Run 2021 (24. září).

Jedinečná atmosféra i souboj s vedrem. Zdravotníci ošetřili na půlmaratonu desítky běžců

S rozpálenou tratí olomouckého půlmaratonu se popasovaly v sobotu tisíce běžeckých nadšenců, záchranáři ale evidovali také výjezdy kvůli kolapsům z horka. Sanitky odvezly ze závodu osm lidí.

„Jeden z nejpopulárnějších městských vytrvalostních běhů právě zahajuje registraci a my se už teď těšíme, koho z běžců příští rok opět potkáme v Olomouci. Totéž platí i pro ty, kteří o této výzvě uvažují poprvé. Olomouc má maratonce opravdu ráda, a tak jim opět připraví optimální podmínky i přátelské prostředí,“ prohlásil primátor krajské metropole Miroslav Žbánek (ANO).

Pro již tradiční událost, při které vyrazí do ulic Olomouce tisíce běžců, si mohou lidé kupovat startovné už před Vánoci. Běhy pořádané RunCzech mají už tradičně i charitativní přesah. Při registracích mohou závodníci jednoduchou formou přispět část prostředků například na výsadbu dalších stromů v takzvané Maratonské aleji či na několik dalších dobročinných projektů.

Skauti rozvezou Betlémské světlo po kraji. Plamínek najdou lidé v kostelech i na náměstích

Jeden ze symbolů Vánoc, Betlémské světlo, rozvezou také v letošním roce skauti a skautky po Olomouckém kraji. Lidé si pro plamínek naděje, míru a přátelství mohou přijít už v sobotu na nádraží, kudy budou skauti se světýlkem projíždět. Převzít si...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Runczech

Štítky Sport, půlmaraton, 1/2maraton, běh, Olomouc, RunCzech, Mattoni, ANO 2011, Karlovy Vary, České Budějovice, Miroslav Žbánek, Ústí nad Labem, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Olomoucký půlmaraton zná termín dvanáctého ročníku. Běžci mají zaplavit město v červnu  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.