Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Ostrava covidem oslabené Olomouci nevyhověla. Volejbalistkám chybí pět nakažených

Problémy se zdravím a sestavou před víkendovým zápasem s Ostravou řeší olomoucké volejbalistky. Několik extraligových celků omezily v uplynulých týdnech pozitivní covidové testy a stejná situace nyní potkala i tým z Hané. VK UP Olomouc hlásí pět nakažených, utkání v Ostravě by se i přesto mělo odehrát. Domácí družstvo nesouhlasí s odložením utkání a Český volejbalový svaz tuto problematiku nechává na klubech.

Podle kouče olomouckých volejbalistek Martina Hrocha se ve čtvrtek projevily u jedné z hráček a člena realizačního týmu zřetelné příznaky covidu. „Ihned jsme celý tým i nás trenéry objednali na páteční ráno na PCR vyšetření do olomoucké fakultní nemocnice. Odpoledne přišly výsledky, které potvrdily pozitivní nález hned u pěti testovaných. Obratem jsem z pověření našeho předsedy kontaktoval vedení ostravského klubu s žádostí o odložení sobotního vzájemného utkání. Přestože jsme nabídli hned pět možných náhradních termínů, soupeř ani s jedním z nich nesouhlasil,“ popsal situaci trenér VK UP Olomouc.

Český volejbalový svaz do této záležitosti nezasáhl. Pokud jeden z týmů nesouhlasí se změnou termínu, utkání je kontumováno ve prospěch celku, který je připraven hrát. „Pokud vím, tak doposud se každý takový případ vyřešil vzájemnou dohodou. Nedávno jsme takto vyšli my vstříc Liberci, který je rovněž naším soupeřem v boji o přední ligové příčky a měl v izolaci čtyři hráčky. Přitom Dukla má určitě širší kádr než například právě my. Přesto nás ani nenapadlo v podobné situaci, kdy je sportovní soupeř takříkajíc v koutě, tohoto stavu nějak zneužít,“ komentoval předseda olomouckého klubu Jiří Zemánek.

Od vysoké sítě na sjezdovku. Volejbalistky Olomouce zažily netradiční start týdne

Netradiční oddech od tréninků v hale či posilovně čekal v úvodu týdne na extraligové volejbalistky VK UP Olomouc. Družstvo kouče Martina Hrocha zamířil po zisku bronzové medaile v Českém poháru do Orlických hor za teambuildingovým programem, ve...

Ze strany Ostravy se olomouckému oddílu mělo dostat odpovědi – „My se covidu nebojíme.“ Hanácký klub se marně snažil argumentovat i ochranou zdraví hráček, kdy by se mohla nákaza šířit i během zápasu. Právě od 19. února se ruší povinnost karantény pro osoby, které byly v kontaktu s nakaženými.

„Je úctyhodné, že se Ostravanky nebojí covidu, ale zjevně se bojí Olomouce v plné síle. Nezbývá než jim tedy popřát, aby se za pár dní neocitly ve stejné situaci, případně aby se pak našel ligový celek, který jim pomůže v nouzi,“ popřál extraligovému protivníkovi Jiří Zemánek.

Nad utkáním od pátečního odpoledne visí otazník. „Kontumace by pro nás nic dobrého nepřinesla, za nic nemohou ani fanoušci, kteří se na volejbal chystají a těší. Pokud to bude možné, přijedeme alespoň s torzem družstva, hrát budou zatím zdravé holky třeba i na pro ně nezvyklých postech. Snad se nikdo další na obou stranách nenakazí. A třeba se na nás usměje i sportovní štěstí ne zcela logickým svazovým regulím navzdory,“ doufá Jiří Zemánek.

Nečekaný videohovor od světové tenisové jedničky a pozvánka na tréninkový pobyt v Bělehradu. Šestnáctiletý Jakub Menšík se díky své bojovnosti ve finále juniorské části turnaje Australian Open dočkal zážitku, o kterém se mu možná ani nesnilo. Se...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Štítky Volejbal, sport, extraliga, VK UP Olomouc, covid, Olomouc, Ostrava, volejbalista, COVID-19, SK UP Olomouc, Český volejbalový svaz, Haná, Jiří Zemánek, Martin Hroch

Ostrava covidem oslabené Olomouci nevyhověla. Volejbalistkám chybí pět nakažených  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.