Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Legendy fotbalu i hvězdný atlet Šebrle. Sportovní festival míří do centra Olomouce

Atraktivní přehlídku sportů a sportovních klubů přímo v historickém centru hanácké metropole přinese třídenní festival Sportuje celá Olomouc. Akce nabídne mimo jiné souboj fotbalových legend, tenis u Sloupu Nejsvětější trojice či setkání s olympijským vítězem a jedním s nejúspěšnějších desetibojařů Romanem Šebrlem.

Sportu bude centrum města patřit od 15. do 17. září, na pódiu a víceúčelovém hřišti na Horním náměstí se představí domácí sportovci i mládežníci, kteří mají vše před sebou. Dorazí extraligoví hokejisté, fotbalisté Sigmy, volejbalistky VK UP Olomouc, házenkářky DHK Zora nebo basketbalisté BK Redstone. „Na začátku podzimu startuje většina elitních soutěží, festival nabízí možnost ukázat lidem nové sestavy, které budou reprezentovat naše město na domácí i evropské scéně,“ přiblížila část programu náměstkyně primátora města Olomouce Markéta Záleská (ODS).

Divadlo Tramtarie se ladí na novou sezonu ve veselém duchu. Pro děti chystá sportovní pohádku

Na úspěšnou loňskou sezonu zakončenou populárními venkovními festivaly chce navázat olomoucké Divadlo Tramtarie. Alternativní olomoucká scéna plánuje čtyři premiérové inscenace a také novou pohádku. Při tvorbě představení bude Tramtarie opět...

Na Horní náměstí v rámci festivalu Sportuje celá Olomouc – Finále dorazí také olympijský vítěz z Atén, mistr světa z Ósaky a dvojnásobný evropský šampion Roman Šebrle. Jedna z největších hvězd světového desetiboje bude hostem festivalu 17. září. Od 14 hodin proběhne v centru Olomouce beseda a autogramiáda všestranného atleta, který jako první překonal v desetiboji bájnou hranici 9000 bodů. „Říká se, že příklady táhnou. Vzorů bude na náměstí opravdu hodně, program je pestrý. Věříme, že i tímto způsobem můžeme ke sportu přivést další a další občany našeho města,“ dodává náměstkyně Záleská.

Jedním z mnoha taháků festivalu bude také zápas fotbalových legend Sigmy Olomouc a Prostějova o Pohár mistra Hané v kategorii Masters 15. září od 17 hodin. V sestavě domácího celku nebudou chybět velké osobnosti olomouckého fotbalu Ladislav Kučerňák, Jiří Vít, Pavel Hapal, Roman Hubník nebo David Kobylík.

Svůj prostor na dočasném sportovišti v centru města budou mít florbalisté, tenisté, zástupci tanečních sportů, atleti, reprezentanti bojových sportů, své místo v programu budou mít ukázky zumby. V průběhu třídenního festivalu se bude promítat také film natočený u příležitostí stého výročí založení fotbalové Sigmy.

Festival Sportuje celá Olomouc - program
Čtvrtek – 15. září
9:00 – 12:00 – turnaj fotbalových nadějí
14:00 – promítání filmu 100 let fotbalové Sigmy
15:00 – představení basketbalového klubu BK Redstone Olomoucko
16:00 – setkání s hráči a vedením SK Sigma Olomouc
17:00 – utkání Legend Olomouce a Prostějova o titul mistra Hané v kategorii Masters
Pátek – 16. září
9:00 – 12:00 – turnaj florbalových nadějí
14:00 – představení FBS Olomouc
15:00 - házenkářky DHK Zora Olomouc na začátku sezony
16:00 – setkání s elitními extraligovými volejbalistkami VK UP Olomouc
Sobota – 17. září
10:00 – vystoupení Tanečního klubu Olomouc
11:00 – exhibice thajského boxu v podání Muai Thai Olomouc
13:00 – ITS Tennis Academy – tenis u Sloupu Nejsvětější Trojice
14:00 – Roman Šebrle - setkání s olympijským vítězem
15:00 – představení ženského fotbalového týmu SK Sigma
16:00 – HC Olomouc na startu nové sezony
Zdroj: olomouc.eu

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Andreáš

Štítky Sport, festival, Sportuje celá Olomouc, fotbal, hokej, basketbal, atletika, Olomouc, SK Sigma Olomouc, Roman Šebrle, atlet, Sloup Nejsvětější Trojice, SK UP Olomouc, 1. SK Prostějov, ODS, Markéta Záleská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendy fotbalu i hvězdný atlet Šebrle. Sportovní festival míří do centra Olomouce  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.