Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Šumperští atletičtí veteráni reprezentovali Česko. Z polské Toruni přivezli medaile

Na Evropském mistrovství veteránů v atletice reprezentovali Česko čtyři sportovci ze Šumperka. Z polské Toruni přivezli dokonce medaile. Ve čtvrtek sportovce přivítal na šumperské radnici i starosta Miroslav Adámek.

Šumperský starosta Miroslav Adámek (ANO) přivítal na radnici sportovní delegaci přímo v den narozenin jednoho ze sportovců. Osmaosmdesáté narozeniny slavil Květoslav Vykydal. „Moc gratuluji celé výpravě k úspěchům a panu Vykydalovi k narozeninám, přičemž bych rád zdůraznil jeho významný přínos atletice a sportu obecně,“ popřál starosta.

Miroslav Vykydal, trenér celé výpravy a známý středoškolský pedagog přivezl stříbrnou medaili za trojskok a bronzovou medaili za skok o tyči. Květoslava Vykydala na cestě do Polska doplnila Jarmila Klimešová, Zuzana Pumprlová a Veronika Kučerová.

Bitva o týrané koně ze Šumperska. Spolek Hlas zvířat upozorňuje na podezřelé kupní smlouvy

Případ týraných koní z Ludvíkova na Šumpersku, které nedávno odebraly úřady, se zamotává. Spolek Hlas zvířat tvrdí, že má důkazy o antidatovaných kupních smlouvách, díky kterým by se ke koním mohli opět dostat lidé z okruhu bývalé chovatelky....

Jarmila Klimešová zpátky do Česka přivezla dokonce zlatou medili v hodu oštěpem, Zuzana Pumprlová stříbro v pětiboji a bronz ve skoku vysokém. Veronika Kučerová se umístila na osmém místě ve sprintu na 60 a 200 metrů.

Během setkání sportovci se starostou řešili nadcházející sportovní akce i vize a možnosti rozvoje sportovní infrastruktury ve městě. „Největší radost mi dělá, že je stále velký zájem o atletiku mezi dětmi, touto dobou se Tyršův stadion pravidelně plní dětmi, kde je zkušení trenéři vedou k tomuto sportu, řada z nich pak u atletiky zůstane i do dospělosti,“ uzavřel Vykydal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky Šumperk, veterání, sportovci, Mistrovství Evropy, Toruň, atletika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperští atletičtí veteráni reprezentovali Česko. Z polské Toruni přivezli medaile  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.