Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Olomouc hledá projektanta pro malou zimní halu. Stavět chce v příštím roce

Olomoučtí radní schválili vypsání veřejné zakázky na projekt malé tréninkové zimní haly v Hynaisově ulici. Navazují tak na již schválenou studii. Hlavním cílem je podle vedení města získat stavební povolení tak, aby se hala mohla začít stavět během příštího roku. Nová tréninková hala má nahradit nevyužívaný objekt, který je určený k demolici.

„Projekt má řešit novou budovu tréninkového zimního stadionu s nezbytným zázemím a měl by vycházet z investičního záměru pod názvem Malá zimní hala Hynaisova, který dříve vypracovala společnost AS Project,“ uvedl náměstek primátora pro investice Miloslav Tichý (ANO). „Na financování projektové dokumentace jsme podali žádost do Národního plánu obnovy,“ dodal náměstek.

Projekt by měl podle radnice zohlednit i dopravní napojení, vazby na okolní zástavbu nebo napojení na inženýrské sítě. V návrhu musí také zohlednit energetická opatření, jako je fotovoltaika nebo vytápění a chlazení. Ve hře je také možnost energetické spolupráce s vedlejším areálem plaveckého stadionu.

Strabag už do arény v Olomouci investovat nechce. Ve hře zůstává projekt Nová Velkomoravská

Pouze společnost Nová Velkomoravská olomouckého podnikatele Richarda Morávka zůstává ve hře zvané předběžné tržní konzultace na vybudování multifunkční haly v Olomouci. Do jednání o stavbě či rekonstrukci arény pro sport a kulturu se měla zapojit...

Podle radnice je malá tréninková plocha v Olomouci potřeba nehledě na to, kde bude fungovat ta velká. „Jsme jediné extraligové město, které nemá druhou ledovou plochu. Kvůli tomu také hokejový klub přišel o licenci na mládežnickou hokejovou akademii. Nová stavba nahradí současnou, již dlouhá léta nevyužívanou malou halu, která je nyní určena k demolici,“ doplnil Tichý.

Malý „zimák“ by měl sloužit především pro tréninky a zápasy hokejové mládeže, bruslení mateřských a základních škol i veřejnosti. Trénovat by na nové ledové ploše mohli také krasobruslaři nebo sledge hokejisté.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Olomouce

Štítky Olomouc, sport, zimní stadion, malá hala, Hynaisova, trénink

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc hledá projektanta pro malou zimní halu. Stavět chce v příštím roce  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.