Počasí dnes30 °C, zítra32 °C
Pondělí 2. září 2024  |  Svátek má Adéla
Bez reklam

Olomoucká Volejbalová akademie mládeže hledá nové talenty. Zájemci mohou přijít na ukázkové tréninky

Volejbalová akademie mládeže Olomouc otevřela nábory do dívčích a chlapeckých týmů pro děti od sedmi let. Ve všech svých oddílech má nyní více než 250 hráčů a hráček, a do nové volejbalové sezóny tak vstupuje jako největší volejbalový oddíl v Olomouci.

"Volejbal je jedna z nejkrásnějších a nejoblíbenějších míčových her. Je to zábavný a dynamický sport, ale také skvělý způsob, jak děti mohou rozvíjet své fyzické schopnosti, týmovou spolupráci a strategické myšlení. Pravidelný pohyb je klíčový pro zdravý růst a vývoj dětí. Posiluje svaly, zlepšuje koordinaci a podporuje zdravý životní styl. Navíc, sportování v kolektivu učí děti důležitým sociálním dovednostem, jako je komunikace, respekt a fair play," vysvětli předseda akademie Petr Zapletal.

VAM nyní otevřela nábory do dívčích i chlapeckých týmů pro děti od sedmi let. Chlapci i děvčata trénují několikrát týdně v závislosti na věku a své výkonnosti. Akademie má v Olomouci k dispozici tři tělocvičny v Aplikačním centru BALUO v Neředíně, ve Střední průmyslové škola Božetěchova v Hodolanech a v ZŠ a MŠ prof. V. Vejdovského v Hejčíně.

Spolupráce s mládežnickými centry a nová sestava. Olomoucký basketbal prochází významnou změnou

S upraveným názvem a také téměř zcela novým kádrem vstoupí do další sezony nejvyšší basketbalové soutěže tým z Hané – BK Olomoucko. Klub se dohodl na spolupráci s mládežnickými oddíly v regionu s cílem vytvořit komplexní sportovní komunitu od...

Rodiče se mohou i s dětmi v průběhu školního roku přijít podívat na kterýkoli trénink. "Budeme rádi, pokud si chlapci a děvčata i s rodiči přijdou prohlédnout naše zázemí a seznámí se s trenéry. Chceme, aby se děti volejbal nejen naučily hrát, ať už na amatérské nebo na nejvyšší sportovní úrovni, ale především aby si volejbal zamilovaly jako hru, zažívaly radost a uspokojení z pohybu a svých úspěchů," podotkl Zapletal.

Veškeré informace jsou na webové stránce vaolomouc.cz.

Volejbalovou akademii mládeže Olomouc založil odchovanec olomouckého volejbalu Zapletal v roce 2016. Reprezentanta trápilo, že v Olomouci nebyl klub, který by vychovával budoucí volejbalisty. Olomouc přitom bývala kolébkou hry pod vysokou sítí, pod vedením trenérů Jaroslava Matěje a Zdenka Rychlého zde vyrostla spousta vynikajících hráčů včetně současného šéfa Českého volejbalového svazu Marka Pakosty.

Ohodnoť článek

Foto poskytla Volejbalová akademie mládeže Olomouc

Štítky volejbal, mládež, nábor, spor, Olomouc, trénink, Petr Zapletal, Marek Pakosta, Neředín, Hodolany, Hejčín, Český volejbalový svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká Volejbalová akademie mládeže hledá nové talenty. Zájemci mohou přijít na ukázkové tréninky  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.