Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Zbyněk Irgl zůstává Kohoutem, v Olomouci bude minimálně do konce sezóny

Hokejový útočník Zbyněk Irgl zůstane v extraligové Olomouci až do konce této sezony. Hanáci se dohodli na prodloužení jeho původně měsíčního hostování z Třince. V kádru Ocelářů setrvá do konce tohoto ročníku útočník Roman Vlach, který přišel výměnou právě za Irgla.

Sedmatřicetiletý Irgl sehrál po přesunu do Olomouce 8 zápasů a připsal si 4 body za 2 branky a stejný počet asistencí. Celkem má na kontě v sezoně ze 41 utkání 14 bodů za 7 tref a 7 přihrávek. O 9 let mladší Vlach zaznamenal v 10 utkáních za Třinec 5 bodů za 4 trefy a asistenci. V ročníku sehrál 44 duelů a nasbíral 18 bodů za 8 gólů a 10 přihrávek.

„Chtěli jsme posílit pozici na centru, a proto jsme na měsíc angažovali Romana Vlacha, abychom vyzkoušeli, zda to bude fungovat. S jeho působením jsme byli spokojeni a Olomouc byla spokojena s výkony Zbyňka Irgla, proto jsme se dohodli na prodloužení hostování," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek klubovému webu.

Irgl působil v týmu Ocelářů od sezony 2014/15, kdy se vrátil do extraligy po sedmiletém působení v KHL. V extralize má na kontě za Vítkovice a Třinec 625 zápasů a 286 bodů (153+133). V KHL hrál juniorský mistr světa z roku 2000 za Jaroslavl, Atlant Mytišči a Dinamo Minsk. Předtím krátce působil i v Davosu, s nímž v roce 2007 získal titul. V reprezentaci sehrál vicemistr světa z roku 2006 celkem 111 utkání a vstřelil 23 branek.

Vlach, bývalý hráč Zlína a Karlových Varů, v nejvyšší soutěži zaznamenal v 531 utkáních 208 bodů (103+105). „Jsem nadšený, že zůstávám, protože jsem v Třinci velice spokojen. Je fajn bojovat o ty nejvyšší příčky. Jsem jedině rád, že byl zájem o to, abych zůstal a budu se snažit, abych týmu pomohl," uvedl Vlach.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky sport, hokej, Olomouc, HC Olomouc, Irgl, Zbyněk Irgl, HC Oceláři Třinec, Roman Vlach, Kontinentální hokejová liga, FK Dinamo Minsk, Lokomotiv Jaroslavl, HC Vítkovice Ridera, Atlant Mytišči, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Irgl zůstává Kohoutem, v Olomouci bude minimálně do konce sezóny  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.