Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

VIDEO: Sigma jde do jarní části s cílem posunout se v tabulce výš

Fotbalisté Olomouce vstoupí do jarní části prvoligové sezony až ze čtrnáctého místa s náskokem čtyř bodů na poslední Duklu Praha. Hanáci ale věří, že navážou na zlepšení z druhé poloviny podzimu a posunou se do klidnějších vod tabulky.

„Očekávám obrovskou melu ve spodních patrech tabulky. Myslím si, že každý bod a každé kolo bude svým způsobem jedna velká proměnná. Jsem si moc dobře vědom, že v prvních deseti kolech jsme získali málo bodů. Chceme navázat na druhou polovinu podzimu, obhájit body, které jsme tam získali, a posunout se v tabulce výš," citoval klubový web trenéra Václava Jílka z dnešní tiskové konference.

„Jsem přesvědčen, že připraveni jsme dobře. Uvědomujeme si, že nejsme v komfortní situaci a začátek jarní části ligy je pro nás důležitý," dodal Jílek.

Sigma, která na startu sezony hrála kvalifikaci Evropské ligy, měla na podzim problémy v ofenzivě. Hanáci vstřelili za 19 kol nejvyšší soutěže jen 17 branek, což je spolu s Libercem druhý nejnižší počet po Dukle.

„Z herního hlediska bychom na jaře měli mít větší defenzivní pevnost, méně inkasovat a také být více nebezpečnější s tím, že budeme hrát více do brány," podotkl Jílek.

Hlavní olomouckou zimní posilou se stal stoper Vít Beneš, který se vrátil do české ligy z Maďarska. "Zatím musím mluvit jen v superlativech, ale až samotná sezona ukáže víc. Jednoznačně splňuje věci, které jsme si před příchodem stopera vytyčili. To znamená řízení obrany, sportovní kvalita a samozřejmě i charakter," pochvaloval si Jílek.

V přípravě Sigma z osmi utkání dvakrát prohrála včetně generálky s japonským Šonanem. S pěti góly byl nejlepším střelcem Jakub Yunis. „Myslím si, že až na jeden zápas v Trenčíně výsledkově příprava nebyla špatná. Hráči se snažili plnit zadané úkoly, přece jenom v naší situaci jsme museli malinko pozměnit herní způsob. Konkrétně chceme být více přímočařejší," uvedl Jílek.

„Zásadní posun je v tom, že Kuba Yunis vstřelil pět branek. To přináší konkurenci do hrotové pozice. Na druhou stranu během pár týdnů nejde s hráčem udělat takový posun, že bude dávat branky ze všech situací. Chceme mít více střeleckých pokusů, hrát více do brány a pravděpodobnost, že z toho vstřelíme branku, se bude zvyšovat. Potřebujeme být náběhovější za obranu soupeře, aby naše hra byla více variabilnější a zároveň nebyla tak čitelná," dodal kouč, jehož tým vstoupí do jara v pátek domácím zápasem s Jabloncem.

Autoři | Foto Facebook SK Sigma Olomouc

Štítky SK Sigma Olomouc, příprava, jarní část, fotbal, Fortuna liga, FK Dukla Praha, Václav Jílek, podzim, Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Vít Beneš, Jakub Yunis, Maďarsko

VIDEO: Sigma jde do jarní části s cílem posunout se v tabulce výš  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.