Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Sigma Olomouc představila na Horním náměstí retrodresy i cíle pro novou sezónu

S novým trenérem Radoslavem Látalem vstupují do sezony fotbalisté Sigmy Olomouc. Cíl pro prvoligový ročník mají na Hané vytyčený čtyřmi slovy - klid ve středu tabulky. Nejvýznamnější hráčskou změnou je odchod Lukáše Kalvacha do Plzně, v záloze by ho měl nahradit Slovák Lukáš Greššák.

Klub včera vpodvečer uspořádal veřejnou tiskovou konferenci na Horním náměstí v centru města, kde mimo jiné představil nové dresy pro sezonu a ocenil juniorský tým, který vyhrál poslední ročník Juniorské ligy. „Vycházíme z uplynulého ročníku, kdy jsme hráli ve skupině o Evropskou ligu. Byla tam šance na poháry a zároveň jsme neměli obavy o sestup. Takové cíle máme i nyní," řekl sportovní manažer klubu Ladislav Minář.

Nový trenér si klade za cíl hrát líbivý fotbal

Látal zažil v Olomouci slavnou éru na začátku devadesátých let, s německým Schalke 04 pak vyhrál Pohár UEFA, je vicemistrem Evropy z roku 1996. Kromě českých týmů trénoval také na Slovensku a v Polsku, nyní poprvé stojí na lavičce Sigmy.

Látal nahradil Václava Jílka, který po čtyřech letech na Hané odešel do Sparty. Po změně trenéra lze v nové sezoně očekávat i změnu herního stylu s větším důrazem na agresivitu, kondici a jednoduchost. „Po kondiční stránce jsme na ligu dobře připraveni, chceme hrát silový a rychlý fotbal, který by se líbil divákům," řekl Látal.

Kádr doznal minimálních změn. Nováčky jsou slovenský záložník Greššák a obránce Milan Kerbr. „Chceme ještě získat dva hráče, středního záložníka a hrotového útočníka," uvedl Minář.

Oslavy sta let klubu

Sigma odehrála v přípravě na sezonu sedm utkání s bilancí 3-1-3. Ligovou soutěž zahájí o víkendu na stadionu Viktorie Plzeň.

Klub letos oslaví 100 let od založení, součástí oslav bude Zápas století. Základní rysy projektu představil novinářům i fanouškům David Rozehnal, další z odchovanců Sigmy, kteří proslavili klub v zahraničí. „V neděli 8. září se střetnou tým legend Sigmy proti výběru reprezentantů éry Karla Brücknera," řekl Rozehnal s tím, že to vlastně bude první dárek Brücknerovi k podzimním osmdesátinám.

V týmu domácích legend se představí například Vaniak, Přibyl, Mucha, Kotůlek, Machala, Maroši, Drulák, Lauda a další. V týmu bývalých reprezentantů přislíbili účast téměř všichni, tedy Čech, Nedvěd, Ujfaluši a další.

Autoři | Foto Facebook SK Sigma Olomouc, Facebook Ultras Riders

Štítky Sport, fotbal, první, Olomouc, SK Sigma Olomouc, Radoslav Látal, trenér, FC Viktoria Plzeň, Lukáš Greššák, Haná, Lukáš Kalvach, Ladislav Minář, David Rozehnal, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Sigma Olomouc představila na Horním náměstí retrodresy i cíle pro novou sezónu  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.