Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Obránce Roman Hubník po sezoně skončí v Plzni a vrátí se do Sigmy

Kapitán fotbalistů Plzně Roman Hubník po sezoně opustí Viktorii a vrátí se do Olomouce. Šestatřicetiletý obránce se Sigmou podepsal dvouletou smlouvu. Oba kluby o tom informovaly na svých internetových stránkách.

Hubník působil v Plzni sedm let s výjimkou podzimu 2015, kdy z rodinných důvodů hostoval právě v Olomouci. Se západočeským týmem slavil tři mistrovské tituly a dlouho patřil k oporám. V aktuálním ročníku ale bývalý reprezentant už nedostával tolik prostoru a zasáhl jen do čtyř ligových zápasů.

„Ve Viktorce jsem prožil nezapomenutelné roky. Vždy jsem hrdě nosil dres i kapitánskou pásku a klukům budu i nadále držet palce, budu se sem rád vracet. Nyní jsme se domluvili, že je ideální čas na návrat domů, kde budu ještě nějakou chvíli pokračovat v kariéře a budu to mít i blíže ke své rodině,“ řekl Hubník pro plzeňský web.

„Roman je bezesporu jedna z ústředních a nejvýraznějších postav našeho klubu posledních let. S kapitánskou páskou šéfoval dění na hřišti i v kabině. Máme spolu nadstandardní a férový vztah. Chtěl bych mu za celý klub poděkovat, co vše pro Viktorii odvedl, jakým způsobem klub reprezentoval a pomáhal jej budovat. Právem zde bude mít navždy dveře otevřené,“ doplnil generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Olomoucký odchovanec se do A-týmu propracoval v roce 2002, po pěti letech přestoupil do FK Moskva. „Sigma byla vždy rodištěm talentovaných hráčů. Věřím, že i já můžu pomoct mladým hráčům fotbalově růst, a také věřím, že se v příští sezóně usadíme v klidném středu tabulky a třeba se zkusíme poprat o evropské poháry,“ uvedl Hubník pro web Hanáků.

Zkušený stoper v české nejvyšší soutěži hrál také v pražské Spartě a celkem ve 262 utkáních zaznamenal 12 gólů a pět asistencí. V zahraničí Hubník vedle FK Moskva působil v Hertě Berlín.

Autoři | Foto sigmafotbal.cz

Štítky Sport, fotbal, první, Olomouc, Hubník, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc, Roman Hubník, FK Moskva, Hertha BSC Berlin, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obránce Roman Hubník po sezoně skončí v Plzni a vrátí se do Sigmy  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.