Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Sigma nevyužila dlouhou přesilovku a s Budějovicemi jen remizovala 1:1

Fotbalisté Olomouce ve 12. kole první ligy doma jen remizovali s Českými Budějovicemi 1:1, přestože hráli od 34. minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Maksyma Talověrova. Z následné penalty otevřel skóre Martin Nešpor, ale v 77. minutě oslabené Dynamo zásluhou střídajícího Lukáše Jánošíka srovnalo.

Sigma v lize počtvrté za sebou ztratila vedení 1:0 a remizovala 1:1. V neúplné tabulce zůstali Hanáci čtvrtí. Jihočeši posledních šest kol neprohráli a jsou jedenáctí.

„Bod dnes beru, jako kdybychom tu vyhráli, protože jsme hráli skoro celý zápas v deseti. Před klukama dnes smekám. Bod z Olomouce pro nás má velkou cenu," řekl na tiskové konferenci trenér Dynama David Horejš.

Domácí začali aktivně a v prvních pěti minutách se dvakrát dostali do vápna. Látalova střela ale byla zablokována a Greššák místo střely jen nepřesně přihrával.

Poté nedosáhl na Faltův centr domácí Nešpor. Hosté měli první velkou šancí ve 24. minutě, Van Buren však z bezprostřední blízkosti zamířil jen do gólmana Mandouse.

Ve 34. minutě se míč po centru z pravé strany odrazil ve vápně k Nešporovi a Talověrov olomouckého útočníka zastavil jen za cenu faulu, za který od rozhodčího Machálka dostal rovnou červenou kartu. K penaltě se postavil sám faulovaný Nešpor a střelou k pravé tyči poslal Olomouc do vedení.

O tři minuty později se po centru ze standardky dostal míč k Van Burenovi, který s tím ale nepočítal. Na druhé straně pak na centr z pravé strany těsně nedosáhl Vepřek.

Na začátku druhého poločasu kombinovali v početní převaze hrající domácí, do šancí se ale příliš nedostávali. Až v 73. minutě zahrozil Houska, který však z voleje branku přestřelil.

Budějovice o čtyři minuty později i v oslabení dokázaly vyrovnat. Střídající Jánošík se dostal po hezké přihrávce Mršiče za domácí obranu a prostřelil gólmana Mandouse.

„Naskočil jsem v druhém poločase a jsem šťastný, že jsem k bodu mužstvu pomohl gólem. Sáhli jsme si až na dno sil, podali jsme bojovný výkon a určitě jsme si bod zasloužili," uvedl Jánošík.

Olomouc mohla znovu jít do vedení o dvě minuty později, ale hostující brankář Vorel proti Faltově zakončení zasáhl. Jihočeši už cennou remízu v oslabení uhájili a bodovali i v šestém venkovním utkání této ligové sezony.

„Ujali jsme se vedení a soupeř dostal červenou kartu. Vlastní nedisciplinovaností a taktickými věcmi zápas zase zremizujeme. Můžeme si říkat, co chceme, ale je to v hráčích," poznamenal olomoucký trenér Radoslav Látal.

„Jestli nejsou schopni hrát proti soupeři v deseti na domácím hřišti, tak ať na hřiště nechodí. Pereme se s tímto nastavením v hlavách už sezonu a půl, ale je to tady už dalších iks let. Hráčům tu nic nechybí, nespadneme, o poháry asi hrát taky nebudeme, mají tu pohodu," dodal Látal.

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 35. Nešpor z pen - 77. Jánošík. Rozhodčí: Machálek - Mojžíš, Leška. ŽK: González, Houska, Radek Látal, Vepřek, Radoslav Látal (trenér) - Havel, Jánošík, Vorel. ČK: 34. Talověrov (Budějovice). Bez diváků.

Sestavy:

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Poulolo, Vepřek - Zahradníček (84. Yunis), Falta (84. Chytil), Houska (74. Breite), Greššák, González (74. Hála) - Nešpor. Trenér: Radoslav Látal.

Č. Budějovice: Vorel - Novák, Králik, Talověrov, Skovajsa - Van Buren (51. Jánošík), Čavoš, Brandner, Javorek, Mršič (88. Matějka) - Bassey (36. Havel). Trenér: Horejš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com/sksigmaolomouc

Štítky Sport, fotbal, první, 12. kolo, Olomouc, Č. Budějovice, Sigma, SK Dynamo České Budějovice, SK Sigma Olomouc, Martin Nešpor, Lukáš Jánošík, Radoslav Látal, trenér, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma nevyužila dlouhou přesilovku a s Budějovicemi jen remizovala 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.