Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Fotbalisty Olomouce posílili Slaměna a Mihalík

Fotbalový záložník či útočník Patrik Slaměna se nedohodl na prodloužení smlouvy se Zlínem a přestoupil do Olomouce, s níž podepsal kontrakt do konce června 2025. Hanáky rovněž posílil na hostování do konce sezony z polské Lechie Gdaňsk slovenský reprezentační záložník Jaroslav Mihalík.

Dvacetiletý Slaměna si ve Zlíně připsal 13 ligových startů, v nichž neskóroval. Minulou sezonu hostoval v druholigovém Prostějově. "Nedohodli jsme se na prodloužení smlouvy. Hráč se rozhodl pro pokračování ve své kariéře mimo náš klub," řekl generální manažer Zlína Zdeněk Grygera na klubovém webu.

V Olomouci věří, že Slaměna projeví svůj talent. "Přivádíme mladého perspektivního hráče, který má zkušenosti z mládežnických reprezentací. Věříme, že se v našem týmu brzy adaptuje a ukáže svůj potenciál," prohlásil sportovní manažer Hanáků Ladislav Minář.

"Jsem rád, že příchod do Sigmy Olomouc vyšel už teď v zimě. Přicházím do většího klubu s výborným zázemím a tradicí, což mi dodává energii a motivaci do práce. Těším se na další část své kariéry a jsem rád, že se bude rozvíjet právě v Olomouci," uvedl Slaměna.

Osminásobný reprezentant Mihálik hrál v minulosti za Žilinu a pražskou Slavii, s nimiž získal po jednom mistrovském titulu. "Po odchodu Šimona Falty a zranění Jáchyma Šípa jsme cítili potřebu přivést krajního záložníka. Je to stále perspektivní hráč a slovenský reprezentant. V Olomouci bude zároveň bojovat o konečnou nominaci na Euro," konstatoval Minář.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, první, Olomouc, Slaměna, Mihalík, SK Sigma Olomouc, Jaroslav Mihálik, FC Fastav Zlín, Lechia Gdańsk, Ladislav Minář, 1. SK Prostějov, Zdeněk Grygera, Mistrovství Evropy ve fotbale, SK Slavia Praha, Šimon Falta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Olomouce posílili Slaměna a Mihalík  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.