Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Chytil v nastavení vystřelil fotbalistům Olomouce výhru nad Brnem

Fotbalisté Olomouc udolali ve 20. kole první ligy Brno 1:0. Vyrovnaný zápas rozhodl v druhé minutě nastavení Mojmír Chytil. Sigma zvítězila po třech kolech a poskočila na sedmé místo neúplné tabulky. Brněnský nováček nejvyšší soutěže získal z posledních tří ligových zápasů jediný bod a zůstal patnáctý těsně nad sestupovým pásmem.

"Hráčům jsem v týdnu říkal, že tohle utkání musíme zvládnout. Doufám, že nám tohle pomůže. Jsou to důležité tři body, dotáhli jsme se na špici tabulky," řekl na on-line tiskové konferenci olomoucký trenér Radoslav Látal.

Sigma zahrozila jako první. V šesté minutě se prokombinovala do vápna hostů a Daněk zamířil přesně k zadní tyči. V době přihrávky jednoho se však nacházel v ofsajdu a gól tak platit nemohl.

Ve zbytku první půle bylo nečekaně aktivnější Brno. Růsek byl po Hladíkově přihrávce v dobré šanci, ale z pozice ve vápně zamířil nad branku.

V 18. minutě vystřelil Vaněk z nadějného přímého kopu jen do středu branky. Stejný hráč se dostal do zakončení také o pět minut později, ale pokus z 16 metrů postrádal razanci. Zbrojovka hrozila i dál a Hladík pokusem na přední tyč pořádně prověřil brankáře Mandouse.

Poté se hra vyrovnala a další šance přišla až minutu před poločasem. Domácí González z pravé strany stříleným centrem našel Chytila, který však v těžké pozici hlavičkou mezi tři tyče nezamířil.

"Výkon nebyl kvalitní, spíš taková kopaná s velkým množstvím ztrát. Ve středu hřiště jsme prohrávali spoustu soubojů," uvedl kouč Látal. "Nepřijeli jsme hrát na 0:0, chtěli jsme vstřelit branku. Pár situací tam bylo, ale naší nekvalitou jsme gól vstřelit nedokázali," podotkl brněnský trenér Richard Dostálek.

Do druhé půle vstoupila lépe Sigma. V 54. minutě se míč po centru z pravé strany dostal ve vápně k Hálovi, kterému ale včas zmenšil úhel brankář Šustr a dobře zasáhl. Oba týmy pak hrály opatrně, až 10 minut před koncem se k hlavičce po rohovém kopu dostal střídající Nešpor, ale ani on se neprosadil.

Domácí brankář Mandous pak musel být na druhé straně v pozoru při nepřesné malé domů Poulola, situaci však zvládl. Gólman Sigmy pak přestál i závar u tyče v 86. minutě.

Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, dostal se v druhé minutě nastavení do samostatného úniku Chytil, obešel brankáře a skóroval. Asistent hlavního sudího signalizoval ofsajd, ale videorozhodčí verdikt změnil a branka platila.

"V první chvíli jsem myslel, že jsem v ofsajdu nebyl, ale rozhodčí pak zvedl praporek. Bylo to takové divné. Viděl jsem už video a v ofsajdu jsem naštěstí nebyl," řekl Chytil.

"Z mého pohledu jsem situaci u gólu viděl jako ofsajdovou, ale hráči sedící o pět metrů vedle mě říkali, že ani náhodou," uvedl Látal. "Nebudu řešit ofsajd - neofsajd. Já musím řešit naše postavení, souboj stopera s jejich hráčem a proč jsme to nezvládli," podotkl Dostálek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, první, 20. kolo, Olomouc, Brno, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, Mojmír Chytil, fotbalista, Radoslav Látal, Richard Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chytil v nastavení vystřelil fotbalistům Olomouce výhru nad Brnem  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.