Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Sigma je ve čtvrtfinále poháru. V Praze porazila Bohemku 2:0

Fotbalisté Olomouce zvítězili v osmifinále domácího poháru MOL Cupu 2:0 na půdě Bohemians 1905 a stali se pátým čtvrtfinalistou soutěže. Hanákům zařídil výhru brankami David Houska, který se proti klokanům trefil dvakrát v jednom utkání podruhé v sezoně. Sigma mezi nejlepší osmičku týmů v poháru postoupila potřetí za sebou.

V Ďolíčku se trefovala jen Sigma

V polovině února se oba soupeři ve vyrovnaném utkání v lize rozešli smírně bez branek, ale dnes byla lepší Sigma. Hanáci otevřeli skóre v 19. minutě, kdy se k odraženému míči za vápnem dostal Houska a ukázkovou ranou s pomocí břevna překonal brankáře Bačkovského, který dostal přednost před jedničkou Le Giangem.

Šest minut po pauze Olomoučtí pojistili vedení. Hála po Yunisově centru mířil do břevna a pohotový Houska hlavou doklepl míč do sítě. Dva góly v jednom soutěžním utkání dal shodou okolností poprvé od zářijového domácího ligového duelu rovněž proti Bohemians 1905, který Sigma vyhrála 3:0. Hanáci neinkasovali s klokany ani ve třetím vzájemném zápase v sezoně.

„Utkání jsme odehráli s přehledem“

„Jsme rádi za postup. Myslím si, že zápas jsme vyhráli zaslouženě. Až na konec, kdy jsme trochu zaspali a domácí měli několik šancí, jsme utkání odehráli s přehledem,“ citoval olomoucký web trenéra Hanáků Radoslava Látala.

Jsem zklamaný z výsledku, ale především z výkonu. Kromě posledních 10 minut na konci první půle byla Olomouc jasně lepší. Přehrávala a působila jistěji. Takhle se nedá uspět,“ doplnil trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Už v minulém týdnu si zajistily postup do čtvrtfinále poháru Liberec, Teplice, Plzeň a lídr první ligy Slavia. Příští středu Sparta přivítá Ostravu a zápasy Mladá Boleslav - Slovácko a Vlašim - Jablonec se odehrají až na konci března v reprezentační přestávce.

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 19. a 51. Houska. Rozhodčí: Zelinka - Dohnálek, M. Novák.

Bohemians: Bačkovský - Bartek, Köstl (77. Bederka), Krch, Vondra - Jindřišek (63. Kosek) - Vaníček (46. Puškáč), Květ, Hronek, Keita (77. Dostál) - Necid (63. Pulkrab). Trenér: Klusáček.

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník (68. Poulolo), Beneš, Zmrzlý - González (79. Sladký), Breite, Houska, Daněk (85. Nešpor), Hála (79. Mihalík) - Yunis (68. Chytil). Trenér: Radoslav Látal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky sport, fotbal, Bohemians Praha, Sigma Olomouc, Bohemians 1905, SK Sigma Olomouc, David Houska, MOL Cup, Radoslav Látal, Luděk Klusáček, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, čtvrtfinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma je ve čtvrtfinále poháru. V Praze porazila Bohemku 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.