Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Exreprezentant Heinz válí za Hodolany. Smekám před fanoušky, říká fotbalový střelec

Vítej doma, Maro. Velkým transparentem přivítali fanoušci olomouckého klubu FC Sigma Hodolany na začátku září Marka Heinze, bývalého reprezentačního útočníka s bohatou zahraniční kariérou. Jeho fotbalovou genialitu teď sledují spoluhráči i soupeři v okresním přeboru. Po více než třiceti letech se legendární hráč vrátil do míst, kde s fotbalem začínal. O víkendu opět předvedl svůj um. B-týmu Hluboček tentokrát nasázel hned pět gólů.

Sigma Hodolany si i díky pětici zásahů Marka Heinze připsala vítězství 7:1 a v tabulce II. třídy je o bod za vedoucím Blatcem.  „Dvakrát jsem běžel sám na gólmana a jsem teda rád, že jsem to vůbec uběhl. Ale to si dělám samozřejmě srandu. Kluci mě krásně vyslali. Gól jsem dal taky hlavou, dostal jsem ideální balon a stačilo jen nastavit hlavu. Skóroval jsem i z penalty, to byl třetí gól a musel jsem za to zaplatit do týmové kasy. Kdybych to věděl, tak bych se k tomu tolik nehrnul,“ s úsměvem vyprávěl fotbalista, který vyhrál v roce 2004 český titul s Baníkem Ostrava a působil mimo jiné v Hamburku, Galatasarayi či Saint-Étienne.

Z nejvyšších fotbalových pater se už před časem čtyřiačtyřicetiletý forvard vydal do oblasti výkonnostní kopané. „Nejde to vůbec srovnávat, ale i teď je to samozřejmě těžké. Není to už tolik o nějaké přípravě, spíš o tom si jít s klukama zahrát. Je to pro mě fotbal pro radost a abych se trochu hýbal,“ podotýká Heinz.

A radost mají i fanoušci a funkcionáři nejen v Hodolanech. „Kluci můžou od Marka čerpat jeho zkušenosti, má jim co předat. I co se týká tréninku, přípravy na utkání a tak dále. Kvalita na jeho straně je beze sporu velká. Ale je strašně skromný, do šatny zapadl úplně perfektně a na nic si nehraje,“ oceňuje povahu hvězdné posily předseda klubu Martin Čechovský.

Marek Heinz si pochvaluje i spolupráci s novými parťáky na hřišti. „Byl to můj třetí zápas za Hodolany a zatím jsme se prezentovali kombinačním fotbalem,“ těší třicetinásobného českého reprezentanta.

Fanoušci v Hodolanech? To je rarita, chválí Heinz

Největším zážitkem je pro něj pak podpora fanoušků klubu z olomoucké městské části, kteří si rádi připravují chorea, děkovačky a jiné aktivity známější z ligových stadionů. „Když přijedete na venkovní zápas a jsou tam tři autobusy fanoušků, kteří vás ženou dopředu, nebo na domácí utkání přijde na okres 700 lidí, tak to se vymyká úplně všemu. Tolik lidí nechodí ani na třetí ligu. Je to rarita. Atmosféra je parádní. Něco takového se nevidí, před fanoušky smekám klobouk, je to úžasné,“ rozzáří se slavný odchovanec Sigmy Olomouc a Sigmy Hodolany.

Na další kousky ostříleného fotbalisty se těší i předseda Hodolan Martin Čechovský. „Zkouší to každý zápas, udělat nějakou finesku, kličku nebo přešlapovačku. V Hlubočkách dal krásný gól jeho pověstnou šajtličkou. Při sólu taky umí okoupat gólmana ve vápně, je to paráda. Pěkně se na něj dívá, určitě baví lidi,“ dodává funkcionář, který přivítal v klubu také novou akvizici do branky.

Z divize totiž přišel do Hodolan před sezonou Jiří Zbořil, který má svou oblíbenou přezdívku novosadský Buffon. A v Hodolanech se mezi třemi tyčemi stal bleskurychle oporou. „Je to obrovská jistota dozadu a na tuto soutěž gólman úplně nadstandardní. Diriguje mančaft, hraje skvěle nohama. V důležitých momentech nás podrží. Taky se chtěl jako Marek Heinz do Hodolan vrátit, když tady dřív hrával,“ doplnil Martin Čechovský, který si na složení kádru pro II. třídu olomouckého okresu nyní nemůže stěžovat. „Naprostá spokojenost,“ uzavírá předseda Sigmy Hodolany.

Brankář Konrád je po zásahu bruslí do krku doma. Ten souboj vidět nechci, říká

Dva týdny po nebezpečném zásahu bruslí do krku je zraněný gólman Kohoutů Branislav Konrád v domácím léčení a doufá v brzký návrat na led. Oblíbenec olomouckých fanoušků a slovenský hokejový reprezentant musel podstoupit operaci. Nešťastný střet s...

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Milan Stacho, FC Sigma Hodolany

Štítky Sport, fotbal, Sigma, FC Sigma Hodolany, Sigma Olomouc, Marek Heinz, reprezentace, Olomouc, Hodolany, Hlubočky, okresní přebor, Hamburger SV, FC Baník Ostrava, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exreprezentant Heinz válí za Hodolany. Smekám před fanoušky, říká fotbalový střelec  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.