Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Zábřehu se zelená nové hřiště. Plánuje se i obnova umělého trávníku

Z nového travnatého povrchu se mohou těšit fotbalisté v Zábřehu. Do trávníku investovalo město i Olomoucký kraj celkem téměř milion korun. Ke zdárnému rozvoji sportoviště přispěl i teplotně příznivý podzim, k zápasům však hráči vyběhnou na nové hřiště až v příštím roce.

„Investice do městského stadionu provádí město ve spolupráci se Sportovními kluby dlouhodobě, přírodní a umělé hřiště přichází na řadu po rekonstrukci atletického oválu a budovy kuželny. Současně diskutujeme možnosti dalšího rozvoje stadionu včetně umístění lezecké stěny,“ objasnil záměry města starosta František John.

Kvůli času nutnému pro růst trávníku a zapojení drnu si na novém hřišti zahrají fotbalisté domácího klubu až příští rok. Do té doby zajistí údržbu nová vřetenová travní sekačka. Její pořízení opět podpořilo město i kraj po 90 tisících korunách, ale na investice vynaložily vlastní prostředky také Sportovní kluby a fotbalový oddíl.

Rozsáhlejší a nákladnější projekt se připravuje pro obnovu tréninkového hřiště.  „Umělý trávník je již na hraně své životnosti, na konci září jsme proto požádali Národní sportovní agenturu o dotaci. Rozpočet na rekonstrukci je 7 milionů korun,“ doplnil předseda Sportovních klubů Zábřeh Josef Tempír.

„Z důvodu podané žádosti o dotaci odsouhlasilo zastupitelstvo města Zábřeh příspěvek ve výši 2,1 milionu korun, také u této investice se počítá s vícezdrojovým financováním,“ informovala mluvčí Zábřehu Lucie Mahdalová.

Zábřeh otevřel vyhlídku na Humenci. Kolem vyrůstá ovocný sad

Lepší výhled na Rychlebské hory, Králický Sněžník či Zábřeh nabízí vyhlídková plošina na kopci Humenec u třináctitisícového města. Nové relaxační místo pro místní i turisty se dočkalo slavnostní-ho otevření.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Zábřeh

Štítky Sport, fotbal, hřiště, rekonstrukce, stadion, Zábřeh, Olomoucký kraj, sportovní klub, František John, umělý trávník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Zábřehu se zelená nové hřiště. Plánuje se i obnova umělého trávníku  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.