Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Sigmu v posledním zápase srazil Ewerton. Hanáci skončili v lize osmí

Zápasem v Mladé Boleslavi skončila pro fotbalisty olomoucké Sigmy další prvoligová sezona. Vyrovnaný duel přinesl výsledek 2:2, který v součtu s prvním soubojem finále skupiny o umístění znamenal výhru soupeře z města automobilů. Hanáci tak po nadstavbové části ligy obsadili konečné osmé místo.

Po domácí prohře 1:2 z minulého pátku odcestoval tým Sigmy do středních Čech, kde byla na programu odveta. Manko se podařilo v dresu Sigmy smazat už po dvaceti minutách hry Zmrzlému, ještě do poločasu ale srovnal na 1:1 Ewerton s přispěním nešťastné teče Jemelky. V 72. minutě mířil přesně Mojmír Chytil a pro Sigmu vykřesal naději na boj o sedmé místo v prodloužení. Nakonec ale měl poslední slovo znovu brazilský křídelník Ewerton, který mířil mimo dosah olomouckého debutanta v brance, Tadeáše Stoppena.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 2:2 (1:1)
Branky: 41. Jemelka vl., 85. Ewerton - 19. Zmrzlý, 72. Chytil.
Rozhodčí: Orel – Ratajová, Leška – Kvítek (video). ŽK: Mašek - Breite, Růsek, Zmrzlý, Sláma. Diváci: 1430.
Mladá Boleslav: Šeda – Pech, Šimek, Suchý, Karafiát – Douděra (63. Mašek), Matějovský (50. Hlavatý), Dancák (74. Smrž), Stránský (63. Skalák), Ewerton – Ladra (74. Škoda). Trenér: Pavel Hoftych.
Sigma Olomouc: Stoppen – Poulolo (61. Zifčák), Beneš, Jemelka – Chvátal, Breite (88. Langer), Sedlák (61. Šíp), Zmrzlý – Růsek (88. Sláma) – Chytil, Hadaš (46. Slaměna). Trenér: Václav Jílek.

„Utkání bylo z obou stran velmi kvalitní. Myslím si, že kvalitou utkání jsme eliminovali řeči, že tyto zápasy nejsou zajímavé a že není o co hrát. Nasazení obou týmů bylo velmi vysoké,“ těšilo po zápase olomouckého trenéra Jílka. Ten viděl jednu z nejvýraznějších rezerv právě při gólových akcích soupeře. „Opět se ukázala individuální kvalita Ewertona. Trefil to parádně už po několikáté v sezoně. K týmu za to bude ode mě směřovat výrazná výtka, stačilo mu zavřít pravou nohu. Jasně jsme si tyto situace ukazovali. Případně pak zajistit beka vystoupením stopera a to se nám nepodařilo,“ konstatoval kouč Sigmy.

V utkáních závěrečné fáze sezony si realizační tým otestoval i fotbalisty mladších ročníků z klubové líhně. Proti Mladé Boleslavi zažil mezi tyčemi premiéru Tadeáš Stoppen, který se ve věku 18 let a 4 měsíců stal historicky třetím nejmladším gólmanem v ligovém dresu Sigmy. „Dali jsme do brány mladého Tadeáše Stoppena, chtěli jsme si ověřit, jak bude reagovat. Dávali jsme tam i Matěje Hadeše a další mladé hráče, kteří jsou tahouny třetiligového týmu. Aspoň v části zápasů jsme je chtěli vidět. Už jsme si vyzkoušeli určité varianty. Kluci mají našlápnuto a já věřím, že na začátku příští sezony budeme silnější. Na druhou stranu to bylo zčásti i vynucené. Chybělo nám hodně hráčů a jsem rád, že se nám alespoň Vít Beneš nebo Mojmír Chytil stihli vrátit do sestavy,“ připomněl řadu absencí, se kterými se mužstvo muselo v závěru sezony vypořádat.

Před novým ročníkem už nebude Sigma počítat se službami Martina Hály, Tomáše Zahradníčka či Pabla Gonzáleze, jejichž odchod klub už oficiálně oznámil. „Žádný další změny, o kterých bych věděl, v tuto chvíli nejsou. Víme, že končí smlouva Michalu Vepřekovi a Romanovi Hubníkovi. Je tam  ale ještě nějaký prostor k jednání a uvidíme, jak to dopadne,“ doplnil k možným dalším změnám v kádru Jílek.

Po slibném startu se Olomouc držela okolo šesté příčky tabulky, okolo třetiny základní části ale přišel pokles tabulkou k desátému místu. V závěru Sigma korigovala konečné umístění na osmou příčku. „Sezona byla trošku turbulentní. Měli jsme velmi vstup do ročníku. Prosazovali jsme se střelecky a měli jsme hodně získaných bodů. Pak přišel takový propad a nevýrazné výkony. Jaro bylo z mého pohledu odehrané tak, jak jsme si představovali. Nějaké body jsme poztráceli, ale na druhou stranu si myslím, že se v závěru zlepšila herní úroveň a kvalita. V konečném účtování to osmé místo asi odpovídá nárokům a možnostem našeho současného ligového kádru. Osmá příčka je v tuto chvíli asi zasloužená a reálná,“ ohlédl se za děním ve čtyřiatřiceti ligových kolech sezony 2021/2022 Václav Jílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, SK Sigma Olomouc, FK Mladá Boleslav, Václav Jílek, Mojmír Chytil, Vít Beneš, ŠKODA AUTO a.s., Středočeský kraj, Pablo González, Tomáš Zahradníček, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigmu v posledním zápase srazil Ewerton. Hanáci skončili v lize osmí  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.