Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Populární gólman Bob Zlámal pořádá rozlučku v Holici. Na exhibici chce domluvit i Schicka

Velkolepou rozlučku s kariérou za účasti mnoha známých jmen českého fotbalu plánuje bývalý gólman Sigmy Zdeněk Zlámal. Šestatřicetiletý někdejší brankář Olomouce, Liberce či Bohemians profesionální kariéru symbolicky uzavře exhibičním zápasem na hřišti v Holici.

Konec kariéry oznámil oblíbený gólman Zdeněk Zlámal už v září, kvůli covidovým omezením se rozlučka uskuteční až nyní v pátek 17. června od 18:00 na hřišti 1. HFK Olomouc. Bez fotbalu brankář přezdívaný Bobby dlouho nezůstal. V dresu Kožušan nastupuje na Olomoucku v 1. B třídě v ofenzivě a patří mezi deset nejlepších střelců soutěže, na kontě má třináct gólů.

Na pátek svolal Zlámal na stadion v Holici bývalé spoluhráče a kamarády, kteří se proti sobě utkají pod hlavičkou Bobby týmu a výběru s názvem Olomouc 2012, který před deseti lety vyhrál Český pohár.

"Přijedou všichni kluci z mužstva, se kterým jsme dobyli největší úspěch pro Sigmu. Teď je to přesně deset let od vítězství v poháru, tak je v tom i symbolika. Na stadionu bych si přál vidět fanoušky, kteří byli v roce 2012 v Plzni a nám pomohli dovézt trofej na Hanou," řekl v pozvánkovém videu Zdeněk Zlámal.

Volejbalový Prostějov získal dvě zářná jména pro novou sezonu. Sestavu ladí i Olomouc

Silná sestava se rýsuje na nadcházející sezonu pro mistra ženské volejbalové extraligy z Prostějova. Vítěz minulého ročníku dokázal udržet útočnou oporu, slovenskou reprezentantku Karin Šunderlíkovou. Další posilu získal z Olomouce, odkud do týmu...

Pořadatelé už ze známých hráčů potvrdili účast Jana Kollera, Davida Lafaty, Tomáše Ujfalušiho, Radka Šírla, Michala Papadopulose, Davida Rozehnala, Radima Kučery, Ondřeje Čelůstky či hokejisty Olomouce Jana Káni. V jednání je ještě i řada dalších jmen včetně například Patrika Schicka. "Účast nám přislíbil, ale zatím to ještě nepotvrdil, jsme stále v kontaktu," řekl Zlámal.

Zlámal odchytal 187 utkání v české lize za Olomouc, Zlín, Bohemians, Slavii, Liberec a Spartu. Působil také v zahraničí v tureckém Alanyasporu, skotském Heart of Midlothian, italských Udine a Bari nebo španělském Cádizu. Na kontě má i jeden start na reprezentační áčko v poločase přátelského utkání proti Maltě. Na největší týmový úspěch dosáhl právě zmíněným triumfem s Olomoucí v národním poháru v roce 2012 proti Spartě Praha.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Zdeněk Zlámal

Štítky Sport, fotbal, Sigma, brankář, Zdeněk Zlámal, rozlučka, exhibiční utkání, SK Sigma Olomouc, Holice, Patrik Schick, kariéra, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, AC Sparta Praha, 1. HFK Olomouc, Heart of Midlothian FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Populární gólman Bob Zlámal pořádá rozlučku v Holici. Na exhibici chce domluvit i Schicka  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.