Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sigma se pustila do přípravy. Na startu ligy ji čeká derby s Baníkem i Zbrojovkou

Fotbalové Sigmě na začátku tohoto týdne skončila dovolená a tým se pustil do přípravy. Kádr je letos širší, hanácký klub navíc bude v příští sezoně hrát dvě profesionální soutěže. B-tým totiž postoupil do druhé ligy, což přinese mladým hráčům konfrontaci se silnějšími protivníky. První liga startuje na konci července, na úvod Sigma vyzve ve Vítkovicích Baník Ostrava.

V tradičním rytmu testů výkonnosti a následné práce na kondici začala příprava fotbalistů Sigmy Olomouc. Trenér Václav Jílek na jejím startu přivítal pětici posil - záložníky Filipa Zorvana, Martina Košťála a Denise Ventúru, obránce Lukáše Vraštila a brankáře Tomáše Digaňu. Testy čekají ještě kolumbijského obránce Haidersona Hurtada. „Jestli se nakonec připojí k týmu, se teprve uvidí,“ podotkl mluvčí olomouckého klubu Jiří Fišara. Z hostování se na Andrův stadion vrátil také ofenzivní talent Tomáš Zlatohlávek či obránce Jan Štěrba. O něco delší volno dostali reprezentanti Václav Jemelka, Juraj Chvátal a Florent Poulolo, který nastoupil za národní tým Martiniku.

Volejbalový Prostějov získal dvě zářná jména pro novou sezonu. Sestavu ladí i Olomouc

Silná sestava se rýsuje na nadcházející sezonu pro mistra ženské volejbalové extraligy z Prostějova. Vítěz minulého ročníku dokázal udržet útočnou oporu, slovenskou reprezentantku Karin Šunderlíkovou. Další posilu získal z Olomouce, odkud do týmu...

„Se složením kádru jsem spokojen. Dali jsme si nějaké priority a všechny jsme splnili. Jména pro někoho možná nejsou tak zvučná, ale my jsme šli hlavně po hráčích, kteří nám typologií trochu scházeli. A také jsme potřebovali nahradit hráče, kteří nám odcházeli. Postupně se ukáže, jestli posily ukážou svou kvalitu a naplní naše požadavky a představy,“ řekl trenér A-týmu Václav Jílek.

V průběhu úvodního dvoutýdenního vytrvalostního a silového bloku čeká prvoligový tým přípravné utkání proti Vyškovu, hrát se bude ve středu 29. června od 10:30 ve Slatinicích. Klíčovou fází letní pauzy je pak soustředění v Rakousku v polovině července, na kterém Sigmu čeká hned trojice zápasů.

První ligové kolo je na programu o víkendu 30. a 31. července. Zápasy se budou hrát s novým oficiálním a jednotným míčem Fortuna ligy značky Select, který nese jméno První. Na samém začátku soutěže narazí olomoučtí fotbalisté na tým Baníku Ostrava, v prvním domácím zápase bude Sigma hostit o týden později brněnskou Zbrojovku. Další atraktivní duel přinese i třetí kolo, kdy Olomouc změří síly se Spartou Praha.

Kádr SK Sigma Olomouc pro letní přípravu 2022
Brankáři: Matúš Macík, Tadeáš Stoppen, Jakub Trefil, Tomáš Digaňa.
Obránci: Vít Beneš, Florent Poulolo, Juraj Chvátal, Václav Jemelka, Lukáš Vraštil, Jiří Sláma, Filip Slavíček, Ondřej Zmrzlý, Jan Štěrba.
Záložníci: Lukáš Greššák, Jáchym Šíp, Radim Breite, Jan Sedlák, Jakub Matoušek, Jiří Spáčil, Filip Uriča, Patrik Slaměna, Jan Navrátil, Filip Zorvan, Martin Košťál, Denis Ventúra, Štěpán Langer.
Útočníci: Mojmír Chytil, Antonín Růsek, Pavel Zifčák, David Vaněček, Tomáš Zlatohlávek, Matěj Hadaš.
Zdroj: sigmafotbal.cz

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava, MFK Vítkovice, Václav Jílek, Martin Košťál, Lukáš Vraštil, Jan Štěrba, Václav Jemelka, Juraj Chvátal, Florent Poulolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma se pustila do přípravy. Na startu ligy ji čeká derby s Baníkem i Zbrojovkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.