Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTOGALERIE: Sigmáci se představili fanouškům v Šantovce. Na ligu mají připravené i žluté dresy

Nástup na pódiu, autogramy, fotky, rozhovory. Fotbalisté SK Sigma Olomouc v obchodní galerii Šantovka představili dresy pro další prvoligovou sezonu. Ty mají nejen lehce upravený design, jedna ze sad dresů pro další ročník navíc nebude červená, ale žlutá. Hanáci odstartují ligu ve Vítkovicích, v sobotu je na tamním stadionu čeká derby s Baníkem Ostrava.

Na setkání se svými oblíbenými fotbalisty dorazily přímo k pódiu desítky fanoušků, další lidé sledovali představování kádru a dresů i z vyšších podlaží nákupní galerie. Poslechnout si mohli také poznatky trenéra, sportovního manažera a kapitána týmu na veřejné tiskové konferenci. Kapitánskou pásku ponese záložník Radim Breite.

Sigmě běží poslední týden letní přípravy, vrcholem letního drilu bylo soustředění v rakouském Wenigzellu. „Z přípravy mám velmi dobrý pocit. Hlavním cílem je, abychom byli ve výkonech konzistentnější. V minulé sezoně jsme byli schopní hrát velmi dobrý fotbal a byli jsme za to bodově odměněni. Na druhou stranu jsme pak měli i velmi špatné zápasy. Když se nám podaří výkony stabilizovat, tak první šestka nemusí být jen nějaký sen, ale můžeme se o to reálně porvat,“ věří před novou sezonou trenér A-týmu Václav Jílek.

Během léta odehráli Hanáci osm zápasů, ve kterých si připsali dvě výhry, dvě remízy a čtyři porážky. „Přišlo relativně hodně nových hráčů, než nachytají zase naše nároky a taktické věci, tak to není úplně jednoduché. Zvolili jsme náročný způsob přípravy, ale věřím, že to bude ku prospěchu věci. Hlavně v sezoně, to je pro nás klíčové. Věřím, že jsme připravení dobře a že to ukážeme už v utkání na Baníku,“ tvrdí kouč Jílek.

Na tiskové konferenci zazněla otázka také na konec kariéry Romana Hubníka, který v rozhovoru pro Sport.cz vyjádřil svou nelibost s jednáním sportovního manažera Ladislava Mináře.

Olomouc investovala pět milionů do pružnějších mantinelů v plecharéně. Jsou nutné pro extraligu

Přes léto prošel zimní stadion v Olomouci další částečnou rekonstrukcí, která se tentokrát odehrávala přímo u hrací plochy. Plechareána, jak lidé s oblibou letitý stánek nazývají, dostala nové flexibilnější mantinely. Ty jsou jednou z podmínek...

„Co se týká Romana a Michala Vepřeka, tak jsme k tomu zasedli ve větším počtu lidí, abychom probrali sportovní stránku, ekonomický pohled a nejrizikovější záležitost zdravotního stavu,“ řekl na úvod k otázce dvou zkušených hráčů Ladislav Minář a pokračoval: „Po vyhodnocení těchto ukazatelů jsme řekli, že to dává smysl a hráčům jsme smlouvy nabídli. Museli jsme přemýšlet i nad druholigovým B-týmem a měli jsme i vidinu mentorství, viděli jsme v tom velkou možnost uplatnění. Celý model jsem hráčům nastínil. S Romanem jsme měli i druhé jednání. Pak se ozval, že do toho nepůjde, že ukončí kariéru. Je to trochu nepříjemné, mrzí nás to. Někdy to k jednáním patří, že se dvě strany nedohodnou. Dál už bych to nechtěl komentovat,“ prohlásil Minář.

Vedení Sigmy se podařilo v létě přivést několik nových posil, tou nejčerstvější je pětadvacetiletý Jan Vodháněl. Příchod záložníka, který je odchovancem Mladé Boleslavi a naposledy působil v Rakousku, oznámil klub v úterý. „Měli jsme o něj zájem v loňské sezoně. Zatím s námi absolvoval jeden trénink, takže na aktuální hodnocení je brzy. Příští týden se udělají kondiční testy, jak ho znám, tak to nebude dlouho trvat, než bude připraven. Může nám výrazně pomoct v ofenzivní části, v nebezpečnosti, kde jsme kolikrát měli problém,“ dodává trenér Jílek.

První domácí zápas čeká Olomouc v sobotu 6. srpna, kdy na Andrův stadion dorazí Zbrojovka Brno. Profesionální soutěž bude hrát i rezervní tým Sigmy. Béčko postoupilo do druhé nejvyšší soutěže a ve Fortuna národní lize v prvním duelu nastoupí na domácím hřišti proti B-týmu Sparty Praha v neděli 31. července od 10:15,

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, dresy, Šantovka, Olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava, MFK Vítkovice, trenér, Roman Hubník, Václav Jílek, Ladislav Minář, Radim Breite, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Sigmáci se představili fanouškům v Šantovce. Na ligu mají připravené i žluté dresy  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.