Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Téma Chytil. Žádaný útočník zatím zůstává, se Sigmou vstoupí do jara proti Spartě

V průběhu celého přípravného období před pokračováním první fotbalové ligy byl jedním z ústředních témat nejen v Olomouci Mojmír Chytil. O produktivního třiadvacetiletého útočníka projevila značný zájem Slavia Praha, ale transfer se dosud neuskutečnil. I na předsezonní tiskové konferenci jméno talentovaného hráče dlouho rezonovalo. Takřka jisté je jen to, že v sobotu vyběhne do prvního zápasu jara proti Spartě v dresu Hanáků.

„Za poslední dva měsíce jsou ve fotbale tři témata – mistrovství světa, Ronaldo a Chytil,“ v nadsázce reagoval sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář na první z dotazů směřovaných na aktuální situaci kolem vytáhlého forvarda ze Skalky na Prostějovsku. Podle informací deníku Sport by v případě zimního prodeje inkasovala Sigma od pražského celku přibližně 30 milionů korun, pokud se transfer odsune až na konec sezony, má být částka přibližně třetinová. Za dalšího půl roku končí Chytilovi v Olomouci smlouva a poté by zřejmě odešel jako volný hráč.

„Mojmír je stále hráčem Sigmy Olomouc. Připravuje se na začátek jarní části soutěže. Slavie o něj má eminentní zájem, to není žádné tajemství. X lidí říká prodejte, x lidí tvrdí opak. Prodáme jsme blbci, neprodáme jsme zase blbci. Říká se hlas lidu hlas boží, ale nejde to podle něj uzavřít. Musíme to vyhodnotit podle ekonomické a sportovní stránky. Udělali jsem v této sezoně dva dobré transfery, takže ekonomicky jsme si vytvořili trochu polštář. Chceme upřednostnit sportovní stránku, vidíme, jaká je tabulka. Nevím, kdy to naposledy bylo tak vyrovnané jako v této sezoně,“ přiblížil Minář uvažování vedení olomouckého klubu.

FOTOGALERIE: Stříbrní borci z Přerova ovládli rodný zimák. Pro podpis a fotku si přišly stovky fanoušků

Autogramiáda jen na dvacet minut? To na přerovském zimáku v případě návštěvy vicemistrů světa do dvaceti let Stanislava Svozila, Tomáše Suchánka a Martina Ryšavého rozhodně nemohlo stačit. Podepisování a focení se tak několikanásobně protáhlo a...

Klíčovým aspektem pro Chytilův přestup v zimním termínu je zajištění vhodného nástupce na jeho post, silného útočníka se ale Sigmě zatím získat nepodařilo. Přestupové období končí 15. února. „Máme jasně nastavené podmínky a nechceme z nich ustoupit. Zatím není hráčská náhrada, takže je malá pravděpodobnost, že se transfer uskuteční už v zimě,“ říká Ladislav Minář a k nedávné cestě Mojmíra Chytila do Prahy na zdravotní prohlídku dodává: „Uvolnili jsme ho na testy, aby v případě dohody už bylo všechno nachystané. Pokud by neprošel, tak by byly všechny další debaty zbytečné,“ vysvětlil sportovní manažer olomouckého klubu.

Delší dobu probíhající jednání podle kouče Václava Jílka jeho svěřence z hlediska motivace výrazně neovlivňují. „Je nastavený velmi dobře. Vnitřně má ambici jít do Slavie, ale není to pro něj problém na hřišti. Kdyby tady ještě půl sezony zůstal, tak to může být také vhodná varianta. Prokázal nějakou výkonnost a může u nás růst dál, mít větší minutáž. V přípravě jsme s ním normálně počítali do sestavy na ligu,“ konstatoval trenér Jílek.

Prvoligový kádr rozšířili v průběhu krátké zimní přestávky záložníci Jakub Přichystal a Jan Fortelný. „Ve středu hřiště jsme cítili, že potřebujeme větší konkurenci, aby nám nechyběl hráč v případě zranění,“ řekl sportovní manažer Minář.

Podle trenéra Jílka jeho svěřence nyní netrápí výraznější zdravotní obtíže a všichni se zapojují do přípravy, byť s různými omezeními. Ty se týkají například gólmana Matúše Macíka a krajního obránce Juraje Chvátala.

Repre debut z říše snů. Sigmák Chytil stihl hattrick za třiadvacet minut

Na maximum potěšil příznivce fotbalu v Olomouci forvard Sigmy Mojmír Chytil, který měl poprvé šanci zahrát si v dresu s lvíčkem na prsou. Premiéra za národní tým vyšla na Andrově stadionu útočníkovi z Hané neskutečně, proti houževnatému...

Do další části nejvyšší české soutěže vstoupí Olomouc ze čtvrté příčky. Nejen představitelé hanáckého klubu upozorňují na vyrovnanost soutěže, kdy se po několika porážkách může situace značně zkomplikovat. „Všichni vidí, jak jsou bodové odstupy malé. Chceme být nahoře, a co nejrychleji se dostat do pozice, kde bude klid,“ říká trenér Jílek.

První ze série silných soupeřů čeká Sigmu už v sobotu 28. ledna od 18 hodin na domácím Andrově stadionu proti AC Sparta Praha. Kvůli vyššímu diváckému zájmu už v průběhu týdne oznámil klub otevření severní tribuny. „Spoléhám na to, že budeme dobře nastavení a přeneseme energii na hřiště. Je to velký zápas, z týmu cítím odhodlání,“ zakončil Jílek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Fotbal, sport, tisková konference, Mojmír Chytil, Sigma, zápas, Sparta Praha, Václav Jílek, Ladislav Minář, Sigma Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téma Chytil. Žádaný útočník zatím zůstává, se Sigmou vstoupí do jara proti Spartě  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.