Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Útočná opora Sigmy Chytil zůstává pro jaro v Olomouci. Po sezoně má zamířit do Slavie

Jarní část fotbalové sezony odehraje talentovaný útočník Mojmír Chytil ve službách fotbalové Olomouce. O ofenzivní oporu Hanáků má dlouhodobě zájem Slavia Praha, podle sportovního manažera Sigmy ale k transferu nyní nedojde. Server iSport uvedl, že do pražského Edenu by měl Chytil zamířit v létě.

Před nedělním domácím duelem Sigmy s Hradcem Králové převzal Mojmír Chytil symbolický dres se stovkou, která připomíná počet jeho startů v nejvyšší české soutěži. Třiadvacetiletý rodák ze Skalky by měl ještě několik zápasů v dresu Olomouce na své ligové konto přidat. 15. února se zavírá přestupové okno, ve kterém už vytáhlého forvarda stěhování na novou fotbalovou adresu nečeká.

Podle serveru iSport.cz ale už je mezi Sigmou, Slavií i Mojmírem Chytilem situace jasná i z pohledu podepsaného kontraktu a v létě má útočník posílit pražský tým. Ani jeden z klubů zatím sjednaný přestup oficiálně nepotvrdil.

„Mojmír Chytil zůstává pro jaro v Sigmě. Jestli odejde v létě, nebo v zimě po skončení smlouvy, se uvidí v příštích měsících. Pokud přestoupí v létě, pak jen za podmínek, které si stanovila Sigma, včetně bonusů či participace na přestupu jako u předchozích transferů,“ zareagoval na text iSportu sportovní manažer SK Sigma Olomouc Ladislav Minář ve stanovisku na sociálních sítích klubu.

Basketbalisté Olomoucka mířili v sezoně výš. Ztrátu chtějí dohnat v nadstavbě

Prohrou s favorizovaným soupeřem z Nymburka zakončili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko základní části nejvyšší české soutěže. Ambiciózní tým z Hané v úvodní fázi soutěže nedosáhl vytoužených výsledků a nyní čeká svěřence kouče Bujana boj ve...

Na jaře může Chytil Olomouci pomoci udržet ve vyšších patrech prvoligového pořadí. „X lidí říká prodejte, x lidí tvrdí opak. Prodáme jsme blbci, neprodáme jsme zase blbci. Říká se hlas lidu hlas boží, ale nejde to podle něj uzavřít. Musíme to vyhodnotit podle ekonomické a sportovní stránky. Udělali jsem v této sezoně dva dobré transfery, takže ekonomicky jsme si vytvořili trochu polštář. Chceme upřednostnit sportovní stránku, vidíme, jaká je tabulka. Nevím, kdy to naposledy bylo tak vyrovnané jako v této sezoně,“ přiblížil před nedávnem manažer Minář uvažování vedení olomouckého klubu.

Chytil je se šesti brankami nejlepším střelcem Olomouce v probíhající ligové sezoně. Při listopadovém debutu za reprezentaci se blýskl hattrickem proti Faerským ostrovům. Shodou okolností se tak stalo v Olomouci.

O talentovaného útočníka jeví zájem Slavia. Její šéf Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci v závěru ledna prohlásil, že vršovický celek je na Chytilově příchodu domluvený.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, Mojmír Chytil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočná opora Sigmy Chytil zůstává pro jaro v Olomouci. Po sezoně má zamířit do Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.