Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Sigma bude ladit formu na novou sezonu i v Maďarsku. Rezervní tým převezme Janotka

Fotbalisté SK Sigma Olomouc vstoupí od příštího pondělí do letní přípravy na nový ročník nejvyšší české soutěže. Svěřence trenéra Václava Jílka čeká v tréninkovém období celkem šest zápasů, z toho dva duely by měli odehrát na soustředění v Maďarsku. Změnu hlásí klub u B-týmu, který nově povede Tomáš Janotka.

K prvnímu tréninku letní přípravy vyběhnou fotbalisté hanáckého klubu v pondělí 19. června, o pět dní později je čeká úvodní přípravný zápas proti slovenskému druholigovému týmu z města Dolný Kubín. Sigma má v plánu tři domácí zápasy se soupeři ze Slovenska. „Všechna domácí utkání se budou hrát buď ve Slatinicích, v tradičním letním útočišti Sigmy, případně na hřišti číslo 2 v areálu Androva stadionu. Přesná místa konání se budou upřesňovat průběžně,“ poznamenal mluvčí SK Sigma Olomouc Jiří Fišara.

Olomouc připraví na osvětlení Androva stadionu sedm milionů. Energii by mohla poskytnout fotovoltaika

Kromě hokejové haly přezdívané Plecharéna řeší vedení Olomouce také potřeby nedalekého Androva stadionu využívaného fotbalisty. Plánovanou rozsáhlejší investicí je výměna svítidel umělého osvětlení nad hřištěm. Olomoucké zastupitelstvo schválilo...

V úterý 4. července Sigma poměří síly s Termalicou Nieciecza, kterou z lavičky vede bývalý trenér Olomouce Radoslav Látal. Zápas se podle další domluvy klubů odehraje pravděpodobně ve Wodzislawi.

Program přípravy A-týmu:
19. června – první trénink
24. června, 11.00: Sigma – Dolný Kubín (Slatinice/Olomouc)
1. července, 11.00: Sigma – Banská Bystrica (Slatinice/Olomouc)
4. července, ??.??: Termalica Nieciecza – Sigma (Wodzislaw)
7. července, 12:00: Sigma – Trenčín (Slatinice/Olomouc)
9. – 16. července: Soustředění v Maďarsku:
11. července: Sigma – Rapid Vídeň
15. července: Sigma – zatím neurčený soupeř
22./23. července: první utkání FORTUNA:LIGY
Zdroj: sigmafotbal.cz

Od 9. do 16. července proběhne závěrečná fáze přípravy na soustředění v maďarském městečku Bük. „V plánu jsou dvě utkání – 11. července atraktivní souboj s rakouským Rapidem Vídeň a 15. července se zatím neurčeným soupeřem,“ poznamenal Fišara. Otazník zatím visí i nad rozlosováním nové sezony Fortuna ligy, první kolo termínově připadá na 22. a 23. červenec. Itinerář dalšího ročníku budou kluby znát 21. června.

Nový trenér B-týmu SK Sigma Olomouc Tomáš Janotka

Dva dny po A-týmu zahájí přípravu také béčko Sigmy, které loni úspěšně zvládlo sezonu ve 2. lize. V realizačním týmu dojde ke změně, z pozice trenéra B-týmu se přesouvá na post šéftrenéra dorostenecké akademie Sigmy Augustin Chromý. Novým koučem rezervního týmu se stal Tomáš Janotka. Bývalý prvoligový obránce a vítěz českého poháru se Sigmou z roku 2012 se od staršího dorostu poprvé přesouvá na lavičku v kategorii dospělých.

„Béčko a obecně mužská kategorie, ještě ve druhé lize, je pro mě obrovská výzva. Věřím, že navážeme na spolupráci, kterou jsme s většinou kluků zažili už v dorostu a že budeme stejně úspěšní, jako bylo béčko pod panem Chromým. Čeká mě trochu jiný režim, ale pořád je to jenom fotbal. Je mi jasné, že tlak na nás bude zvýšený. Věcí okolo bude taky víc. Ale beru to jako výzvu. Jdu do toho s respektem, ale bez obav,“ řekl pro klubový web Tomáš Janotka.

Ohodnoť článek

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, letní příprava, Tomáš Janotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma bude ladit formu na novou sezonu i v Maďarsku. Rezervní tým převezme Janotka  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.