Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trenér Jílek skončil na lavičce Sigmy, Hanáky vedl přes dva a půl roku

Nevydařený začátek druhé fáze sezony stál místo na lavičce A-týmu fotbalové Sigmy Olomouc trenéra Václava Jílka. Sedmačtyřicetiletého kouče odvolalo vedení klubu den po porážce na půdě Českých Budějovic. Ligový tým z Hané povede dočasně Jílkův asistent Jiří Saňák.

Pouze jediný bod vytěžili Hanáci z úvodních čtyř utkání jarní části Fortuna ligy a na nevalné výkony i bodové zisky reagovalo vedení SK Sigma Olomouc odvoláním trenéra Václava Jílka. „Trenérovi patří poděkování za odvedené služby. Během let se Sigmou dosáhl několika jasných úspěchů. V současné chvíli jsme cítili, že je třeba přistoupit ke změně a dodat mužstvu impuls,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Ladislav Minář.

„Vedením týmu byl dočasně pověřen Jiří Saňák, dosavadní Jílkův asistent. Realizační tým dále doplní Ivo Gregovský, jenž dosud vedl dorosteneckou sedmnáctku,“ sdělil mluvčí SK Sigma Olomouc Jiří Fišara.

Domácí příprava i kemp v Chorvatsku. Talentovaní cyklisté z Hané nabírají síly na nové výzvy

Cyklisté olomoucké mládežnické stáje Mapei Merida Kaňkovský se chystají na novou sezonu, ve které chtějí zopakovat úspěchy na prestižních akcích v tuzemské i mezinárodní konkurenci. Týmy před novým ročníkem získaly nové posily, nadějní závodníci...

Pro Václava Jílka se jednalo o druhé ligové angažmá v Olomouci, mezitím vedl i pražskou Spartu. Na lavičku Sigmy se vrátil v létě 2021. V první sezóně tým dovedl do prostřední skupiny a v následném play-off na konečné osmé místo v tabulce. Loni byl olomoucký tým šestý, unikla mu účast v pohárové Evropě. Jílek v pozici hlavního trenéra vedl Sigmu ve 169 ligových utkání, více jich odtrénoval v klubové historii pouze legendární Karel Brückner.

Dobrá pozice v elitní skupině ligových klubů se v aktuálním ročníku Fortuna ligy začala Hanákům vzdalovat po zimní přestávce. V neděli Sigma padla na půdě Českých Budějovic, které byly do té doby poslední.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, Václav Jílek, trenér, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Jílek skončil na lavičce Sigmy, Hanáky vedl přes dva a půl roku  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.